Lesley
Lesley Love & Life 28 okt 2018

Aan de kleine kant? Op dit feestje valt dat niet op

Of je nu groter dan gemiddeld (lees: een halve reus) of net aan de kleine kant (lees: een hobbit) bent, het is niet altijd leuk om daarmee geconfronteerd te worden. Op feestjes moet je je bukken dan wel op je tippen gaan staan en opmerkingen als ‘giraf’ of ‘kleintje’ ben je nu echt wel beu. Op deze feestjes heb je daar geen last van. 

Same Height Parties

‘Same Height Parties’: zo heet het concept en wij vinden het vrij tot zeer geniaal. Iedereen krijgt een paar schoenen toegewezen, afhankelijk van hoe groot je bent, en dat zorgt ervoor dat iedereen een lengte van twee meter bereikt. Wel zo handig.

same height parties

Het idee komt van Hans Hemmert, die zijn experiment in 1997 de titel ‘Personal Absuridities Level’ gaf. Hij vertrok vanuit het idee dat lengte vaak een rol speelt in de eerste indruk die je krijgt van mensen en besloot hen daarom allemaal (letterlijk) op gelijke hoogte te zetten.

Wij hebben hier een paar vragen bij: op wat voor belachelijk hoge tafels moeten we ons wijntje neerzetten? Hoe beweegt iemand van pakweg 1m60 op veertig centimeter hoge schoenen? Is er een verzekering voor lompe mensen? Kunnen we die blauwe schoenen in het roze krijgen? En ook: kan er iemand nog eens zo’n feestje organiseren, ’cause we’re in. 

Nog wat extra feestjes gepland? Waarom vier je deze dagen niet gewoon met ons mee?

We hebben meer nationale feestdagen nodig in België en hier zijn wat suggesties

Reageer op artikel:
Aan de kleine kant? Op dit feestje valt dat niet op
Sluiten