Britt
Britt Love & Life 20 mei 2019

Dit is het bewijs dat er vooral saaie mensen zitten op Twitter

We smullen allemaal van Twittertwists en trending hashtags, maar op een paar hilarische accounts na zitten er toch voornamelijk journalisten en politici op Twitter. Dat geldt ook voor onze Vlaamse politici, en hun tweets zijn precies wat je zou verwachten: sa-haai. 

Het was je misschien al opgevallen, maar de verkiezingen staan voor de deur en dus word je om de oren geslagen met praatjes van politici. Wij snappen er ook niks van en gingen dan maar ouderwets hun sociale media doorspitten op zoek naar wat sappige quotes en gênante foto’s.

We botsten al op heel wat – euhm – speciale eerste Facebookstatussen, en scrolden nu ook terug naar het prille begin van al die Twitter-feeds. Dit is wat we vonden.

1. (Not so) trending hashtags

Twitter is all about hashtags en politici laten maar al te graag zien dat ze die taal onder de knie hebben. Matthias Diependaele (N-VA) doet een moedige poging met zijn #begroting, maar niemand kan tippen aan Gwendolyn Rutten (Open VLD) die haar wijze woorden in een ellenlange hashtag ramde.

En dan is er Jos D’Haese (PVDA) die het ijs breekt met een #paard. Begrijpe wie begrijpen kan.

2. Verplicht op Twitter

De groepsdruk is real, denk maar aan de Uggs die je vroeger kocht omdat ie-de-reen ze droeg. En omdat Twitter dus vooral bevolkt wordt door journalisten en politici (en een enkele grapjas), voelen sommige politici zich een béétje verplicht om ook bij die club te horen.

Zij het niet altijd van harte. Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) begon zo zijn Twitter-carrière met een droge “ben nu ook op Twitter” en Hilde Crevits hield het op een even enthousiast “naar ‘t schijnt is Twitter de moeite.” Nah

Ben Weyts (N-VA) maakte zijn entree dan weer met een (verzonnen) Latijnse spreuk, en zijn wij de enigen die de (dode) taal niet spreken dan?

3. De digital natives

Sommige politici hebben wonder boven wonder begrepen dat je pas een digital native bent, als je ook echt een van de eersten bent die op sociale media zit. Benjamin Dalle (CD&V) dacht in 2013  alleszins van wel, zouden we hem vertellen dat de échte voortrekkers er al in 2009 bij waren?

Hannelore Goeman (sp.a) had meteen door dat sociale media nogal verslavend zijn en zit nu de hele dag door te tweeten en scrollen met ons belastinggeld. Een onverwachte digital native is Steven Vandeput (N-VA) die al in 2010 een cursus Twitter voor senioren volgde.

Volgens Bert Maertens (N-VA) telt een retweet ook als eerste tweet. Eerst een bakstenen gsm, nu een Twitterprofiel. #whatatimetobealive. En voor Björn Rzoska (Groen) tenslotte, hopen we dat hij ondertussen gewend is aan Twitter, ook een Instagram-profiel heeft, Snaps uitstuurt en vrolijke dansvideo’s deelt op TikTok.

4. Verkeerd verbonden

Wanneer we zowel op Facebook, Snapchat, als Instagram zitten, dan zwieren we weleens per ongeluk een awkward Snapchatfoto met een duckface op Instagram. Het overkomt de besten: Caroline Gennez (sp.a) had haar foto van een vrouw in bad beter op Instagram gezwierd, of gewoon niet gepost. En Peter Van Rompuy (CD&V) had voor zijn Tamiflu ook gewoon naar de apotheek van wacht kunnen rennen.

En hoe heet dat medium ook weer, waar je je diepste gedachten en sentimentele quotes deelt? Een dagboek, mevrouw Schauvliege.

5. Politieke shit die niemand snapt

Terwijl wij ons zorgen maken over de juiste filter op Instagram en of onze schoenen wel bij onze broek passen, liggen anderen wakker van videoreportages, petities en shoppingcentra. Als wij die gecodeerde politieke tweets goed begrijpen, that is. #ontvolg

6. Alles voor de clicks

Eigenlijk hadden we Bruno Tobback bij de digital natives kunnen zetten, maar hij verdient een speciaal eerbetoon omdat hij de swipe-up heeft uitgevonden. In 2014 was dat, toen hij heel graag wilde dat mensen zouden doorklikken naar zijn persoonlijke website. #clickbait

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dit is het bewijs dat er vooral saaie mensen zitten op Twitter
Sluiten