Tessa
Tessa Beauty 8 okt 2019

Dit zijn de 5 rouwfases na een knipbeurt die volledig mis is gegaan

Het is herfst en dat betekent dat je naar de kapper wilt. Een nieuw seizoen, een nieuwe jij. Bij de kapper besluit je om vijftien centimeter van je haar te knippen én om van blond naar zwart te gaan. Oh ja, en doe er ook maar een pony bij. Meteen wanneer de kapper je haar (heel debiel) heeft geföhnd besef je dat je een gruwelijke fout hebt gemaakt. Dit zijn de 5 rouwfases waar je dan doorheen gaat. 

1. Ontkenning

De kapper vertelt je dat je die afschuwelijke kappersjas uit mag trekken en daar sta je dan. Met een kapsel dat totaal niet bij je gezicht past. Je hele coupe schreeuwt identiteitscrisis, maar het komt nog niet helemaal binnen. Als de kapper vraagt wat je ervan vindt schiet je stem acht octaven omhoog en zeg je dat je het prááááchtig vindt. Jep, ontkenning.

2. Woede

Vrijwel de seconde dat je de kapperszaak uitloopt komt er een nieuwe emotie opborrelen. Eentje die je maar al te goed herkent vanwege die vele mislukte kappersbezoeken: woede. Boos op de kapper omdat ze de definitie van 15 centimeter niet snapte (“Hoe moeilijk kan het zijn?”), maar vooral op jezelf.

Dacht je nu écht dat een pony à la Alexa Chung jou zou staan? Hoe dom kun je zijn? Met een geföhnde, zwarte boblijn stap je boos op de fiets naar huis.

3. Onderhandeling

Eenmaal thuis kijk je in de badkamer nog eens naar de situatie op je hoofd. Tegen beter weten in had je gehoopt dat het op de fiets beter zou gaan zitten. Jammer, maar helaas. Je nieuwe kapsel blijft onveranderd.

Ineens gaat er echter wel een lampje branden. Als je maar genoeg zilvershampoo in je haar gebruikt, wordt het misschien wel een betere kleur. Nee, wacht. Je gaat het opnieuw wassen en zelf föhnen, dat móet wel de oplossing zijn.

4. Depressie

Om 20u30 uur schrik je wakker van de telefoontjes van je vrienden. Je had afgesproken om de stad in te gaan want hé, nieuw kapsel, nieuwe jij en dat moet de wereld gezien hebben. Je had al een booming outfit klaargelegd en was helemaal klaar om die ene knappe barman te versieren.

Dat hele plan gaat wat jou betreft niet meer door. Vol zelfmedelijden vertel je je vrienden dat jij en je kapsel toch niet uit kunnen vanavond. Jij hebt andere plannen: op Instagram door je feed scrollen om naar mensen te kijken die wél mooie kapsels hebben. Eten bestellen zit er ook niet meer in want zelfs de pizzabezorger mag je niet zien zo je hebt al je euries uitgegeven bij de kapper.

5. Acceptatie

Na een middag (of vijf) vol zelfmedelijden en woede ben je tot de realisatie gekomen dat er niks anders op zit: je moet je kapsel accepteren. Gek genoeg lukt dat snel genoeg en kom je erachter dat het kapsel niet verkeerd was, maar dat je er gewoon een beetje aan moet wennen.

Dat vergeet je echter meteen waardoor je na je volgende kappersbezoek deze fases opnieuw moet doorstaan. Oh well, it’s a lifestyle.

Nog inspiratie nodig voor dat nieuwe kapsel?

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 rouwfases na een knipbeurt die volledig mis is gegaan
Sluiten