Travel 11 dec 2018 Lesley

Dit resort op Bali heeft sociale media gebannen

Je wéét dat het kinda sorta belachelijk is (en dat niemand er écht in geïnteresseerd is), maar toch lijkt het alsof je stranddag niet compleet is zonder een Instagram-foto van de combinatie strandhanddoek/boek/cocktail/hotdog legs. Dit resort op Bali was de stroom aan gelijkaardige kiekjes beu en verbiedt sociale media vanaf nu. 

Sociale media-ban

Bij het zwembad worden geen elektronische apparaten meer toegestaan – en waar we dat bij camera’s en smartphones nog wel snappen, vinden we het toch best moeilijk om onze iPod af te geven. Vooral als daar krijsende kinderen rondlopen.

De ‘In The Moment’-campagne is een initiatief van het Ayana Resort & Spa. Dat draagt me-time en sociaal contact hoog in het vaandel en wil van het zwembad een plek maken waar de gasten écht tot rust komen zonder constant bezig te moeten zijn met sociale media en hoeveel likes ze al verzameld hebben met hun cocktail by the pool. 

resort sociale media geband
Foto: Ayana Resort & Spa

De ban geldt van negen tot vijf en om te voorkomen dat je precious baby in het water valt gestolen wordt, heeft het hotel lockers naast het zwembad geïnstalleerd, terwijl jij helemaal kunt ontspannen – of je heel de tijd kunt afvragen wat je allemaal aan het missen bent in dat online leven van je.

Voor zij die zich écht vervelen offline zijn er ook ouderwetse spelletjes. Denk: een schaakbord, een pak kaarten, sudoku’s en jenga. Of je kunt natuurlijk ook een baantje trekken in het zwembad, het is maar een idee. Voor een idyllische foto kom je dan maar eens terug na vijf uur (of voor negen uur ‘s ochtends, maar goh ja, iets met vroeg, geeuwen, moe en lui).

resort sociale media geband
Foto: Ayana Resort & Spa

En dan heb je ook nog … dit hotel – waar Instagram wel toegelaten is, maar je account je volledig uit handen genomen wordt.

In dit hotel kun je een Instagram-sitter inhuren die foto’s voor jou post

Lonely Planet

Reageer op artikel:
Dit resort op Bali heeft sociale media gebannen
Sluiten