Lesley
Lesley Love & Life 22 mei 2019

Als deze 7 dingen in je relatie niet (meer) leuk zijn is dat geen goed teken

Je hoeft niet elke seconde van de dag bij je lief te zijn, elkaar ruimte geven is belangrijk in een relatie. Maar als de onderstaande activiteiten je meer moeite kosten dan ze plezier opleveren heeft het misschien geen zin meer om door te gaan.

Samen eten

Na een drukke werkdag eten jullie samen, bespreken jullie de dag en komen jullie tot rust. Of dit nu op restaurant is, terwijl jullie de tafel dekken of samen in de zetel zitten, het brengt jullie dichter bij elkaar. Dineer je liever alleen? Dan kan dit een signaal zijn om eens goed over je relatie na te denken.

relatie

Diepe gesprekken

Diepe gesprekken zijn uitermate belangrijk. Praten over jullie toekomstplannen, dromen, verleden, … is de sleutel tot een sterke relatie. Het hoeft natuurlijk niet dagelijks, maar jullie zouden geen moeite mogen hebben om diepgaande gesprekken met elkaar te voeren. Ga je liever niet in op zijn ideeën over jullie gezamenlijke toekomst, dan is dat een teken aan de wand.

Huishoudklusjes

Niemand kijkt ernaar uit om de wekelijkse klusjes te doen. Stofzuigen, de wc poetsen, … Als het goed zit tussen jullie twee, zou dit geen probleem mogen zijn. Jullie maken dit draaglijker voor elkaar door af te wisselen en elkaar te helpen.

Hij zet die zware vuilniszakken buiten terwijl jij de vaatwasser leegt. Zo’n dingen doe je normaal bijna vanzelfsprekend, in de naam van de liefde.

relatie

Gezamenlijke hobby’s

Elk je eigen ding doen is niet meer dan logisch. Iedereen heeft wel een beetje me-time nodig van tijd tot tijd, maar stiekem vind je het toch weleens fijn als je lief mee gaat shoppen. En hij vind het ook gezellig als je eens mee gaat fitnessen.

Als je dit niet herkent en je absoluut geen interesse in zijn hobby’s toont – en ook niet wil dat hij zich met de jouwe bemoeit – is dit geen goed teken.

Samen op reis

Er zijn mensen die helemaal niet van reizen houden en dat is helemaal oké. Als jij echter wel graag de wereld rondtrekt, maar dat liever met vrienden doet dan met je lief, dan is dat niet meteen een bewijs dat jullie relatie goed zit.

Samen op reis gaan gaat de welbekende sleur tegen en zorgt voor spanning. Heb je nooit (meer) zin om een citytripje met je lief te maken, vraag je dan eens af waarom dit zo is.

relatie

Seks

In het begin van jullie relatie kunnen jullie niet van elkaar afblijven. Dit is geweldig maar blijft jammer genoeg niet duren. Na een tijdje vermindert het vuur, wat normaal is, maar er is een groot verschil tussen geen zin hebben in seks en geen zin hebben in je vriend.

Chillen

Soms kan een doodnormaal avondje in de zetel zo’n deugd doen. En dan het liefst samen met je lief. Kun je ineens niet meer genieten van deze chillsessies? Bedenk je dan maar eens of je überhaupt nog wel van zijn aanwezigheid geniet.

relatie

Wat wel goed is voor je relatie? Samen saai doen.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Als deze 7 dingen in je relatie niet (meer) leuk zijn is dat geen goed teken
Sluiten