Jutta
Jutta Liefde & Seks 24 aug 2018

Is een relatie met een collega écht zo’n slecht idee? Dit zijn de voor- en nadelen

Ben je op het punt beland dat jij en die crush van je werk het wel erg gezellig hebben? Té gezellig? Aan-elkaar-zitten-en-flirten-gezellig? RELATIE-GEZELLIG? Mm. Dit is waarom je wel, maar ook vooral geen relatie met een collega moet willen. 

De voordelen van een relatie met een collega

Je begrijpt elkaar. Work-wise, in ieder geval

Veel mensen weten niet waar hun partner mee bezig is en hoe je de functie van de ander ook alweer omschrijft. ‘Iets met economie?’ Juist ja. Ook is het begrip voor wat de ander doet vaak klein wanneer iets compleet buiten jouw eigen leefwereld valt. Wanneer je een relatie met een collega hebt ligt dat natuurlijk anders.

Het is bevorderlijk voor je werk

Volgens een onderzoek van de universiteit van Göteborg zouden relaties op de werkvloer resulteren in meer toewijding aan het bedrijf. Dat je lief door dezelfde baas betaald wordt, zou er ook toe leiden dat jullie harder werken.

Je bent elke dag bij elkaar

Natuurlijk heb je wat persoonlijke ruimte nodig, maar hoe leuk is het dat jullie elkaar elke dag even kunnen zien?

En dan, de nadelen:

Je wordt minder kritisch ten opzichte van elkaars werk

Als je vlinders voelt, kan het goed zijn dat je wat minder kritisch bent wat betreft het werk van de ander. Fouten worden wellicht sneller door de vingers gezien. En dát is dus niet de bedoeling.

Klefheid wordt gespot

Mensen zijn toch al snel ‘te klef’, zeker op het werk. Houd in je achterhoofd dat je collega’s hierover roddelen. Je wilt niet dat die je niet meer serieus nemen, dus bewaar dat geknuffel voor na de kantooruren.

Je bent elke dag bij elkaar

Jup, het is niet alleen een voordeel. Het kan leuk zijn, maar ook too much. Misschien zie je elkaar ook nog elke avond en dan bestaat de kans groot dat je gek wordt als je elkaar ook nog elke dag op het werk tegen het lijf loopt.

Je kan je droombaan verliezen

Niet ieder bedrijf waardeert en accepteert het als collega’s iets hebben. Dit is duidelijk iets waar je over na wilt denken: hoe erg vind je het als jij je baan verliest? Of … dat hij kiest voor zijn job in plaats van voor jullie relatie?

Probeer hier met je verliefde kop dus toch even over na te denken voordat je je in een serieuze relatie met een collega smijt. Is het niet meer dan wat leuk geflirt? Go ahead, want dat is blijkbaar goed voor je.

Verliefd op een collega? Het is goed voor je!

Career Addict

Reageer op artikel:
Is een relatie met een collega écht zo’n slecht idee? Dit zijn de voor- en nadelen
Sluiten