Lesley
Lesley Travel 7 jan 2020

Dit zijn de reistrends voor 2020 en sommige zijn te bizar voor woorden

Elk jaar steken er weer een aantal reistrends de kop op, de ene al gekker dan de andere. En die voorspellingen durven het reislandschap al eens te bepalen. Zo werd Bali plots hét eiland om jezelf te vinden, en Tulum hét Instagram-paradijs voor influencers. Benieuwd naar de reistrends voor dit jaar? Dit zijn ze. 

1. Micro-hotel

Volledig terug naar de basis om jezelf mentaal en fysiek te bevrijden, zonder technologie en andere hulpmiddeltjes: dat is waar het in een micro-hotel om draait. En hoewel we snappen dat je soms een korte break nodig hebt van de drukke wereld rond je heen, vinden wij een hotel toch ook net de ideale plek om wat luxe toe te voegen aan je dagelijks leven. En die luxe is hier ver zoek.

View this post on Instagram

Les lieux rêvés où aimerait se poser Capsulo. Il y a des lieux où l'humain a essayé de se sédentariser. Puis il a fini par accepter que ces espaces n'invitent que l'exploration ponctuelle ! ❄️🏔️👨‍🚀🏜️🔥 📷 @benfixin . . . . . . #capsulo #microhotel #nature #vue #view #paysage #evasion #aventure #wildlife #exploring #cabane #cabanedanslesarbres #cabinfever #cabinporn #seulaumonde #boutdumonde #decouverte #voyage #discover #deconnexion #montagne #mountain #travel #wanderlust #insolite #archi_hunter #microarchitecture #cabinlovers #cabinaddict

A post shared by Capsulo (@_capsulo_) on

2. Nakations

Naturistencampings met een upgrade. In 2020 zouden er namelijk steeds meer retreats en hotels komen waar iedereen volledig naakt rondloopt.

Foto: Unsplash/Jeremy Bishop

3. Luxpeditie

Voordat we deze bizarre reistrend toelichten vertellen we je alvast even dat ‘ie onbetaalbaar is. Op een luxpeditie zet je namelijk voet aan boord van een luxueus jacht waarmee je gaat eilandhoppen.

4. Hipstercruise

Bij een cruise denk je niet meteen aan een avocado-vretend publiek met ronde brillen, longboards en gezonde sapjes, right? Op deze cruise is echter een tattoo-salon aanwezig, een gym in open lucht, een platenwinkel, een stand met ambachtelijk bier en (uiteraard) een veganistisch restaurant. Heerlijk cliché, al zal hier ongetwijfeld wel een markt voor zijn.

5. Culturele activiteiten

Een rooftopbar met leuke lichtjes op het dak van je hotel is leuk (en dan vooral voor je Instagram-feed), maar mensen verwachten steeds meer wanneer ze op reis gaan. Hotels luisteren daarnaar en daarom zouden ze dit jaar meer gaan investeren in culturele activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een literair festival of kunsttentoonstellingen. We like.

6. Tuin-hotel

Bij een tuin-hotel denken we gelijk aan een mooie paradijselijke plek waar sierlijke vogels rondvliegen en mooie bloemen opbloeien. We hebben goed nieuws, want dat is het ook. Door deze hotels ga je de natuur nóg meer waarderen en wil je alleen nog maar liever zijn voor het milieu.

Foto: Unsplash/Tiffany Nguyen

Ook leuk: 5 redenen waarom je ooit in je eentje op reis wil gaan

Betches

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Dit zijn de reistrends voor 2020 en sommige zijn te bizar voor woorden
Sluiten