Lesley
Lesley Food 11 apr 2018

Zo maak je de lekkerste wentelteefjes ooit

Wij gaan graag uitgebreid brunchen, maar even graag liggen we tot half twee ‘s middags in ons bed met een gemakkelijk ontbijtje. Met deze easy wentelteefjes bijvoorbeeld. Tien minuutjes aan het fornuis en weer terug je bed in. Hallo, ideale zondag.

Bij Culy hebben ze goed begrepen dat wij niet altijd even veel zin hebben om én gepocheerde eieren én guacamole én homemade granola te maken op zondagochtend. Daarom deelden ze hun recept voor simpele en lekkere wentelteefjes.

Wat heb je nodig voor twee personen?

  • brood (dik zacht witbrood, challah of brioche)
  • 3 eieren
  • 125 ml room
  • boter om in te bakken
  • optioneel: ahornsiroop of stroop, kaneelsuiker
wentelteefjes

Zo maak je de wentelteefjes

Breek de eieren in een kom, voeg de room toe en klop met een garde. Snijd het brood in dikke plakken.

Verhit een flinke kont boter (ja, dit is geen calorie-arm recept, sorry) in een pan die goed heet kan worden. Gietijzer is hier perfect voor.

Doop het brood in het ei-roommengsel en laat even afdruppen. Laat het brood niet minutenlang weken, maar zorg wel dat het mengsel goed opgezogen is. Zorg dat de pan middelhoog verhit is en bak hierin het brood.

Na ongeveer 2 minuutjes draai je de plakken brood om; ze moeten goudbruin zijn. Serveer direct, eventueel met wat extra kaneelsuiker (kristalsuiker + kaneel), poedersuiker of stroop. En hop, terug naar bed!

wentelteefjes
Reageer op artikel:
Zo maak je de lekkerste wentelteefjes ooit
Sluiten