Lesley
Lesley Food 25 mrt 2018

Recept: brunchbrood met spek, ei en kaas

Is er een betere manier om wakker te worden dan met de geur van gebakken eitjes en spek? Zeker als die dan ook nog eens in dit zalige brunchbrood zitten. Kan die luie zondag dan nú al beginnen alstublieft?

Wat heb je nodig?

  • 1 rol croissantdeeg voor 6 grote croissants
  • 12 plakken bacon
  • 7 eieren
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 2 dunne bosuitjes
  • 1 flinke koffielepel chili flakes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 koffielepel sesamzaadjes

Recept: een eitje!

Oké, flauw woordmopje, we know, maar we maken het goed met dit eenvoudig te maken brood. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het croissantdeeg uit en snij de plakjes volgens de stippellijntjes. Halveer de plakjes zodat je twee lange driehoekjes krijgt en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de brede kanten elkaar ietwat overlappen. Doe dit met de rest van het deeg, zodat de plakjes uiteindelijk een krans vormen.

brunchbrood

Klop 6 eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Verwarm een pan met een klontje boter of olie op laag vuur en maak van de eieren een roerei door met een spatel continu voorzichtig te roeren. Verwarm intussen een andere pan en bak hierin de plakjes spek. Laat uitlekken op keukenpapier.  Snijd de bosui in dunne ringetjes.

brunchbrood

Leg de plakjes spek op de punten deeg. Verdeel het roerei erover, zodat je in het midden een mooie ring hebt. Werk af met de bosui, de helft van de chilivlokken en de kaas. Probeer de kaas zoveel mogelijk op het deeg te houden, anders verbrandt het in de oven.

Vouw nu voorzichtig elke deegpunt naar het midden zodat het kaas-eimengsel bedekt wordt. Ga zo door tot je een mooie krans krijgt. Klop het laatste ei los met een beetje water en bestrijk hiermee het deeg. Top met de rest van de chili flakes en sesamzaadjes.

Brunchbrood
Brunchbrood

Bak het brood 10 minuten in de oven. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 140 graden en bak nog 20 minuten, zodat de bovenkant goudbruin is en het deeg ook aan de onderkant gaar is. Serveer het brood direct en geniet!

brunchbrood

Culy

Reageer op artikel:
Recept: brunchbrood met spek, ei en kaas
Sluiten