Lesley
Lesley Love & Life 17 apr 2019

Geniaal: hou een rainy day fund bij voor op rotdagen

Op sommige dagen zit alles tegen: het regent, je favoriete topje ligt nog ongewassen in de wasmand en dan blijkt ook je fiets een lekke band te hebben terwijl je al vijf minuten te laat was. Of dagen waarop je nieuwe dure gsm het begeeft. Om die rotdagen op te vangen kun je een rainy day fund installeren.

Rainy day fund

Letterlijk vertaald is een rainy day fund een fonds voor op een regenachtige dag. Die metafoor verwijst naar alle dagen waarop het écht tegenzit. Zo’n fonds is dus eigenlijk een (figuurlijk) potje geld dat je opzijzet voor noodgevallen.

Een rainy day fund is vooral bedoeld om onverwachte uitgaven te bekostigen, want net zoals je een regenbui niet verwacht kan je gsm of auto ook zomaar stuk gaan. Op die manier kun je grote uitgaven aan zonder je zorgen te moeten maken over je huur of boodschappen.

Al kun je het potje ook gebruiken voor minder erge baaldagen. Kreeg je een uitbrander van je baas of heb je ruzie met je lief? Dan kan het al eens leuk zijn om jezelf te trakteren op dat ene leuke kleedje of een avondje cinéma, ook als je daar eigenlijk geen geld meer voor had. #eindevandemaand

Hoeveel geld steek je in een rainy day fund?

Dat kies je helemaal zelf. Voor je een doel stelt, toets je het best wel even af wat je kan missen per maand. Ook door maandelijks een klein bedrag opzij te zetten kun je een mooi spaarpotje opbouwen.

Meert tips om geld te besparen zonder dat je het door hebt?

Dankzij deze 5 tips ga je eindelijk eens wat minder geld uitgeven

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Geniaal: hou een rainy day fund bij voor op rotdagen
Sluiten