Lesley
Lesley Love & Life 19 jan 2018

Raad van de oudste vrouw ter wereld: “Blijf single”

Advies voor een lang en gelukkig leven? Dat kun je het best aannemen van oude mensen. De ondertussen overleden Emma Morano was duidelijk: twee eieren per dag en … single blijven. #lifegoals

Emma was met haar 117 jaar een tijdlang (11 maanden om precies te zijn) de oudste vrouw ter wereld en kreeg daarvoor heel wat media-aandacht. Iedereen wilde van haar weten wat ze at en dronk en wat de sleutel is tot een lang leven. Het Italiaanse oudje stond de media met schorre stem geduldig te woord. Ze liet weten graag brandy te drinken en te leven op een dieet van rauwe eieren en koekjes.

oudste mens ter wereld

 

All the single ladies – granny edition

Net zoals de meeste oude mensen deed Emma dus helemaal niets bijzonders. Toch is er volgens haar een logische verklaring voor haar opmerkelijk hoge leeftijd: single blijven. In 1938 verliet Emma haar toenmalige man omdat hij losse handjes had en sindsdien is ze altijd single gebleven. Emma wilde zich door niemand gedomineerd voelen.

Volgens haar dokter at ze bijna geen groenten, maar behoorden rauwe eieren wel tot haar vaste dieet. Die at ze al sinds haar twintigste. Zelf voegde ze daar aan toe : “Maar ik eet niet veel want ik heb geen tanden.” Emma kwam daarnaast ook al jaren niet meer buiten en at geen vlees omdat iemand haar verteld had dat dit kankerverwekkend was.

oudste mens ter wereld

Emma Morano werd geboren op 29 november 1899 en overleed in april 2017, thuis in haar fauteuil. In onderstaand filmpje is ze zelf aan het woord, vlak voor haar 117e verjaardag.

Reageer op artikel:
Raad van de oudste vrouw ter wereld: “Blijf single”
Sluiten