Emma
Emma Love & Life 15 sep 2019

Problemen met concentratie op het werk? Niet meer dankzij deze 5 tips

Hier op de redactie mag de muziek al eens wat luider en dansen we soms vrolijk me de kantoorhond door de gang. Desondanks is september een drukke maand en laat onze concentratie juist nu ver te zoeken zijn. Daarom gingen wij op onderzoek uit hoe onze concentratie op het werk kunnen opkrikken en dat lukte aardig dankzij deze vijf tips.

Concentratie op het werk

Een goede concentratie op de werkvloer is niet voor iedereen weggelegd. Ben jij het type met oren op stokjes dat altijd op de hoogte is van de laatste roddels, waar je werk vervolgens onder lijdt? Dat hoeft niet langer dankzij deze tips. Allemaal getest (en goedgekeurd) door onze redactie.

1. Zonder je af

Misschien een beetje saai, maar voor een betere concentratie is het goed om je af te zonderen van collega’s. Sluit jezelf op in een ruimte of hoek waar weinig afleiding is. Ook een goeie noise cancelling-koptelefoon kan helpen. Spreek bijvoorbeeld met je collega’s af dat ze je niet storen als je die op hebt.

2. Neem bewuste pauzes

Plan van tevoren je pauzes in en ga bijvoorbeeld om drie uur een koffie met wat lekkers halen. Zo voel je je niet schuldig dat je niet achter je bureau zit en ben je gemotiveerder om hard door te werken totdat deze ‘beloning’ volgt.

3. Deel je agenda in en hou je hieraan

Aansluitend op bovenstaand punt: maak aan het begin van je dag een to-do lijstje en deel je agenda hierop in. Op deze manier laat je je minder snel afleiden en ga je doelgerichter te werk. Aan het einde van de dag kun je veel punten van je lijstje afstrepen. En laat dat je nu net een goed gevoel geven.

4. Wandel ‘s middags een rondje

Ben jij na de lunch vaak een beetje ingezakt? Frisse lucht kan veel doen voor je concentratie en inspiratie. Daarnaast wordt je van een beetje beweging wakkerder en kun je weer vol goede moed aan de slag, dus doe daar je voordeel mee.

5. Werk een dagje thuis

Als je op het werk bent, zal er altijd wel iéts van afleiding zijn. Als je eens echt wilt doorwerken aan een bepaald project kan thuiswerken helpen – als dat mag van je baas tenminste. Let wel op dat je jezelf niet gaat afleiden in je home office, dankzij deze tips krijg je ook echt iets gedaan als je thuis werkt. 

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Problemen met concentratie op het werk? Niet meer dankzij deze 5 tips
Sluiten