Lesley
Lesley Entertainment 14 mei 2018

Waarom prins Harry geen baard mag hebben op zijn trouwdag

Prins Harry is – samen met Ron Wemel – één van onze favoriete gingers op aarde, en daar heeft zijn baardje veel mee te maken. Helaas voor jou – en voor Meghan Markle – staat hij zaterdag gladgeschoren voor het altaar. 

Doei baard

De Britse prins laat zijn baardje al een tijdje staan en daar zijn wij ab-so-luut niet rouwig om. Op 19 mei verschijnt hij echter zonder stoppels voor het altaar en dat heeft alles te maken met het leger.

Harry wil op zijn grote dag (waarschijnlijk) zijn Household Calvary-uniform rocken als een echte gentleman, maar dan moet hij wel eerst dat baardje afscheren. Béétje ouderwets wel.

Bizarre regel

Het is nu eenmaal een regel van het leger die zélfs een royal moet opvolgen. Historicus Hugo Vickers maakt een lang verhaal kort en vertelt hoe het zit: “Hij mag zijn Royal Horse Guard-uniform niet dragen met een baard. Soms doet hij dat, maar dat is eigenlijk niet zo gepast. Dat is ook de reden dat hij een pak droeg tijdens de Sandhurst-parade en niet in uniform verscheen.”

Op de website van het Britse leger staat zelfs letterlijk dat je absoluut geen baard mag hebben als je het uniform draagt, tenzij omwille van religieuze redenen of omdat je een slechte huid hebt. En aangezien Harry’s huid even perfect is als de rest van zijn goddelijke lijf, … Tja, je snapt het al.

Geniet dus vooral nog even van dit beeld.

prins harry

Want zaterdag staat hij zo voor het altaar. Nu ja, iets volwassener misschien wel. Maar minstens even knap. Ugh, Meghan is zo’n lucky girl. 

prins harry

Unilad

Reageer op artikel:
Waarom prins Harry geen baard mag hebben op zijn trouwdag
Sluiten