Karlijn
Karlijn Beauty 17 apr 2019

Heb jij altijd een volle kroezelbol? Zo kun je pluizig haar voorkomen

Iedereen heeft last van babyhaartjes en pluizige plukjes, dat is nu eenmaal zo. De ene keer rock jij die babyhaartjes en de andere keer zet je het liefst de schaar in die pluizige sprieten. Als dat laatste het geval is, lees dan de onderstaande tips om pluizig haar te voorkomen.

1. Glycerine in, sulfaten out

Glycerine zorgt voor glanzende lokken, terwijl sulfaten je haren erg droog maken. Daarnaast zorgt glycerine voor een beschermingslaagje op je haar, waardoor het minder snel wordt beschadigd. Gebruik een shampoo waar glycerine vernoemd wordt als een van de eerste producten op de ingrediëntenlijst en vermijd producten die sulfaten bevatten.

2. Sla nooit conditioner over

Mocht je je afvragen of je echt conditioner nodig hebt: yes, you do. Conditioner is je beste wapen in de strijd tegen pluizig haar. Wassen met shampoo droogt het haar altijd iets uit, hoe voedend het product ook is. Breng de conditioner aan halverwege het haar tot in de punten en laat het vijf minuten intrekken.

3. Gebruik wekelijks een masker

Conditioner is geweldig, maar als je echt van die pluis af wilt, gebruik je het best wekelijks een haarmasker. Het masker zorgt ervoor dat je haren gevoed worden, waardoor de pluis aanzienlijk minder wordt. Ook hier is het belangrijk om het masker goed te laten intrekken, minstens een halfuur.

4. Gebruik de juiste handdoek

Je lokken zijn het kwetsbaarst als ze nat zijn, daarom is de keuze van de handdoek waarin je ze wikkelt essentieel. Harde katoenen handdoeken zorgen voor wrijving en de kans dat je lokken daardoor afbreken is erg groot. En zoals je wel weet zorgen afgebroken haren voor een pluizig kapsel. Een microfiber handdoek is een echte lifesaver, want die zorgt niet voor wrijving en je haar droogt nog eens sneller ook.

5. Vermijd hete tangen

We zien de stijl- en krultang vaak als de oplossing voor pluizig haar, maar eigenlijk is het een van de oorzaken. Probeer deze boosdoeners dus zo min mogelijk te gebruiken en laat je haar op een natuurlijke manier opdrogen.

6. Vervang je kussen regelmatig

Als laatste heb je een zijden kussen nodig. Net als katoenen handdoeken zorgt ook een katoenen kussen voor wrijving. Door die wrijving breekt je haar en splijten je punten. Een zijden kussen doet wonderen voor je kapsel én voorkomt rimpels. Twee vliegen in één klap dus.

7 dingen waar je haar óók vettig van wordt – dit doe je eraan

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Heb jij altijd een volle kroezelbol? Zo kun je pluizig haar voorkomen
Sluiten