Lesley
Lesley Love & Life 23 okt 2018

Waarom je stiekem geniaal bent als je geen planten in leven kunt houden

Je wilt heel graag zo’n #greenterior zoals op Instagram, maar de realiteit is dat de bladeren van vijf van de zes kamerplanten die je vorige week kocht nu triest naar beneden hangen en ze zowat alle kleuren hebben, behalve groen. Zonde van het geld én de mooie planten, maar geen zorgen: stiekem ben je geniaal. En wel hierom. 

1. Je bent amper thuis omdat je een sociaal leven hebt

Je groene vrienden hebben op tijd en stond water nodig. Af en toe moeten ze zelfs verpot worden, maar daar snap je al helemaal niks van. Je hebt er trouwens ook geen tijd voor, want na een school- of werkdag spreek je af met vrienden, zie je je lief en loop je van hot naar her.

Tja, dat is dan ook de reden dat je een plant hebt genomen en geen huisdier: dan kun je met een gerust hart op pad, zonder te weten wanneer je thuiskomt. Vinden je planten niet zo leuk, maar jij hebt ook een leven.

planten in leven houden

2. Als je wel thuis bent, val je in slaap in de zetel

Van dat druk leven word je moe. En ja, je goed voornemen was om die gieter eindelijk eens vast te nemen (who are we kidding, een gieter heb je vast niet, we bedoelen ‘een beker met water vullen’), maar … toen viel je in slaap in de zetel. En als je dan eindelijk wakker wordt, heb je ‘Boer zkt. Vrouw gemist’ en ben je al fier genoeg op jezelf als je nog eerst je tanden gaat poetsen voor je je bed induikt. Doei, planten.

planten in leven houden

3. Je bent een beetje chaotisch a.k.a. hallo, creatief brein

Jep, mensen met een gestructureerd leven staan elke zondag op en weten dat ze de planten water moeten geven. Jij staat zondag rond de middag op, zet Netflix op en ligt de komende vier uur te stinken in je bed.

planten in leven houden

En intussen denk je wel aan die planten, maar ze staan zo ver. En als je tegen de avond eindelijk opstaat, zijn frietjes van de frituur het enige waar je aan kunt denken. Zouden die ook thuis leveren trouwens? Als je er eindelijk toe komt je planten water te geven, moet je ze toch ook echt eens dichter bij je bed gaan plaatsen, zodat je er meteen bij kunt. Als ze tegen die tijd nog niet weggerot zijn natuurlijk.

Maar het goed nieuws is: mensen met een chaotische persoonlijkheid zijn vaak veel creatiever. En wij zetten liever op ons cv dat we ‘creatief’ zijn dan dat we ‘eraan gedacht hebben om de planten water te geven’.

4. Je accepteert imperfectie

Diep vanbinnen weet je wel dat je beter voor die planten zou moeten zorgen (en vooral dat het je handen vol geld kost om ze telkens te vervangen), maar je accepteert het feit dat dat waarschijnlijk nooit gaat gebeuren. Het leven is niet perfect en jij ook niet. (En je planten zeker niet, thanks to you.) 

Wie dat accepteert, staat gelukkiger in het leven. En eerlijk? Dat vinden we belangrijker dan een stelletje planten.

(Sorry not sorry)

Wil je je groene vriendjes toch eens wat beter gaan verzorgen?

Planten die zelfs jij in leven houdt

Beautify

Reageer op artikel:
Waarom je stiekem geniaal bent als je geen planten in leven kunt houden
Sluiten