Jutta
Jutta Love & Life 13 apr 2019

Dankzij deze tips hou je je planten wél in leven

Begeven jouw planten het altijd sneller dan geplant gepland? We feel ya. Toch wil dat niet zeggen dat je maar gewoon plastic bloemen in huis moet halen, met onderstaande tips lukt het misschien eindelijk wel. 

1. Alles begint bij zelfkennis

Ken jezelf en weet welk soort plantbeheerder jij bent. Wanneer je bijna nooit thuis bent, neem je het best geen planten in huis die veel verzorging nodig hebben. Planten zoals vrouwentongen of kamerpalmen vragen weinig aandacht en zijn dus wel geschikt.

Planten die zelfs jij in leven houdt

2. Haal gelijkaardige planten in huis

Durf je het aan om meer dan een plantje onder je hoede te nemen, kies dan voor planten van dezelfde soort. Die hebben dezelfde soort zorg nodig, wat het weer wat gemakkelijker maakt om ze in leven te houden. Want: je hebt slechts één schema nodig en kunt je niet vergissen door de ene plant te behandelen als de andere.

3. Zorg voor het juiste licht

De richting waarin je plant staat ten opzichte van het raam is heel belangrijk, want niet alle planten verdragen evenveel zon. Wanneer je keukenraam naar het westen is gericht en de zon in de namiddag naar binnen schijnt, zet je het best cactussen of vetplantjes op de vensterbank. Varens zet je daar beter niet, die houden van halfschaduw en koelte.

Deze robot zorgt voor een plantje en kijk vooral even hoe hij dat aanpakt

4. Geef je planten namen

Net zoals je je huisdier een naam geeft, benoem je je planten ook het best. Ze zijn nu een deel van je thuis en zodra je ze een naam geeft, ben je geneigd om er beter zorg voor te dragen. Of: voel je je nog slechter als ze toch doodgaan.

5. Maak een schema

Soms is het moeilijk om je te herinneren wanneer je je planten het laatst water hebt gegeven. Daarom kan het handig zijn om een alarm te zetten in je telefoon of op de kalender zodat je op schema blijft.

En dan is er nog deze gouden tip:

Waarom je planten altijd in die plastic bloempot moet laten zitten

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dankzij deze tips hou je je planten wél in leven
Sluiten