Lesley
Lesley Food 17 okt 2019

Dág rechtenstudie, wij willen afstuderen aan de pizza-universiteit

Is die saaie rechtenstudie toch niets voor jou? Dan kan je altijd nog afstuderen aan de pizza-universiteit! Want ‘Ik heb een master in pizza’ klinkt misschien als een lollige tekst op een T-shirt, maar het is écht mogelijk, dankzij de Italiaanse chef Francesco Marra.

Driehonderd pizza’s in drie dagen

Francesco neemt zijn pizza’s – zoals elke Italiaan – serieus. Gedurende een driedaagse cursus leren chefs Napolitaanse pizza’s bakken tot in de perfectie. Ze krijgen les van echte pizzaioli die aangesloten zijn bij de Associazione Verace Pizza Napoletana.

De ‘studenten’ leren alles over pizzadeeg en het geheim van een goede pizzasaus. Daarnaast oefenen ze de kneedtechnieken die nodig zijn voor een perfecte korst en bodem.

Niet alleen komt de klassieke Napolitaanse pizza aan bod. Er worden ook cursussen gegeven over de Siciliaanse, Romeinse en Amerikaanse pizza.

Gedurende die drie dagen bakt iedere deelnemer twee- tot driehonderd (!) pizza’s. De studenten sluiten de cursus af met een schriftelijk én een praktijkexamen. Als je slaagt, word je beloond met een certificaat en bak je voortaan de lekkerste pizza’s!

Wil je ook een master in pizza worden? Dan moet je daarvoor wel afzakken naar Maryland in de Verenigde Staten.

(Doei baas.)

Lees ook:

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Dág rechtenstudie, wij willen afstuderen aan de pizza-universiteit
Sluiten