Lesley
Lesley Food 10 mei 2019

Volgens deze voedingsexpert is een pizza als ontbijt gezonder dan granola

Goed nieuws voor iedereen die ‘s ochtends weleens een verloren stuk pizza van de vorige avond naar binnen werkt, want koude pizza is niet alleen verbazingwekkend lekker, maar blijkbaar ook gezonder dan een kom granola. Wij geloven in God, want onze gebeden zijn zonet verhoord. #pizzaforever 

Pizzaontbijt

Chelsey Amer is de Amerikaanse voedingsdeskundige die het onderzoek startte. Ze bekeek het aantal calorieën in granola en in een stuk pizza. En wat bleek? De hoeveelheid calorieën komt overeen; er zit vrijwel geen verschil in. Bovendien heeft het stuk pizza meer voedingsvoordelen.

Je kijkt misschien op van dit nieuws, maar het verschil in hoeveelheid calorieën is echt praktisch nihil. Granola eet je met wat yoghurt of melk en na twee uur hoor je je maag vaak al opnieuw knorren. Bij een stuk pizza is dit minder snel het geval, want je voelt je de hele ochtend vol en verzadigd. Dit komt doordat er meer proteïne in zit en daar kun je langer mee verder in vergelijking met suikers.

pizza ontbijt

Ontbijtkeuzes

Uiteraard is een stuk pizza niet het meest verantwoorde ontbijt ooit, maar al die granola’s zijn dat zeker ook niet. Er zit vaak véél meer suiker en vet in dan je zou verwachten en de consument wordt behoorlijk misleid door verpakkingen die het product als iets gezonds naar voor schuiven.

Pizza bevat weliswaar meer vet, maar tegelijkertijd wel minder suiker in vergelijking met granola en door die zoetigheid ervaar je een sugar rush. Denk daarom twee keer na voordat je een ‘gezonde’ granola in de supermarkt uitkiest – en loop nog eens langs het diepvriesvak met pizza.

pizza ontbijt

Wil je je pizza pimpen? Kan ook!

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Volgens deze voedingsexpert is een pizza als ontbijt gezonder dan granola
Sluiten