Lesley
Lesley Love & Life 27 jun 2018

It’s not you, it’s us: de 12 allerergste pet peeves van de redactie

Iedereen heeft wel een paar pet peeves: dingen die de rest van de wereldbevolking achteloos voorbijgaan, maar die jou het bloed van onder de nagels halen. Want hoezo, je moest geen frieten hebben, maar je zit nu wel met je vingers in mijn pak? Dat was de afspraak niet, girlfriend. En zo hebben we er hier op de redactie nog wel een paar. 

Pet peeves van de redactie

Oh ja, en als je je in één van onze ergernissen herkent: it’s not you, it’s us. Oké, da’s niet waar, it IS you.

1. Kussen op de roltrap, echt?

Mensen die staan te kussen op de roltrap. Bij voorkeur doen ze dat dan ook aan de linkerkant van de roltrap a.k.a. de kant waar gehaaste mensen graag willen doorlopen omdat ze maar vijf minuten hebben tussen hun twee treinen. Laat ons door, lieve roltrapmuilers, en for the love of God show your love elsewhere.

2. Voeten

Mensen met lange tenen: geen open schoenen, please.

3. Zelfverklaarde muziek- en filmkenners

En daarmee bedoelen we: ‘muziekkenners’ die de recensies van De Morgen en De Standaard klakkeloos napraten. Gewoon niet doen. Bedankt.

Oh ja, en ‘filmkenners’ die je filmkeuze meteen bekritiseren. Ja, wij zijn naar ‘Fifty Shades Freed’ gaan kijken, ja, dat was slecht, ja, toch wilden we hem zien. Ga lekker zeiken over een prestigieuze Oscarnominatie en laat ons met rust.

4. Hashtags verkeerd gebruiken

#nee#zo#werkt#dit#niet.

pet peeves

5. Overvol openbaar vervoer

Vooral het gangpad tussen twee treincoupés waar vijftien mensen als sardienen in een blik op elkaar gepropt staan. En dan iemand die zich van de ene coupé naar de andere een weg probeert te banen, want JA MENEER, ALS DAAR PLAATS WAS, DAN ZOUDEN WIJ HIER ALLEMAAL STAAN, JA.

En de controleur die net op dat moment komen controleren. Who are you? 

6. Mensen met een levensverhaal op de trein

En nu we toch over het openbaar vervoer bezig zijn: mensen met een levensverhaal dat absoluut verteld moet worden op de trein, als ze je geblokkeerd hebben van enige uitgang. In combinatie met een stinkende adem. Hoe moeilijk kan persoonlijke hygiëne zijn?

7. Andere mensen horen eten

Weetje van de dag, da’s zelfs een officiële aandoening en ze heet misofonie. Jep, het is zelfs zo erg dat we ons weleens aan onszelf ergeren als we chips eten.

pet peeves

8. iPhone-batterijen

Vooral als die niet tegen de kou kunnen en van 83% zakken naar 1% en dan uitvallen. Ja, want als het koud is, wil je natuurlijk niet bellen. Mopje, wij haten bellen. Bellen is nog zo’n pet peeve. We bedoelen WhatsApp’en.

9. Fietsers die in de omgekeerde richting rijden

DAT IS VERBODEN EN ONVEILIG, MENSEN. En vervolgens ergeren we ons blauw aan het feit dat wij de enigen lijken te zijn die ons daaraan storen. KAN HET DAN NIEMAND WAT SCHELEN?

10. Slenteraars

Of nog erger: mensen die plots out of nowhere stilstaan op het voetpad. Euh, hallo, wij hebben haast, doei? Wij hebben eigenlijk een hekel aan trage mensen in het algemeen. Doe voort.

pet peeves

11. Bejaarden die ‘s zaterdags boodschappen gaan doen

Correct us if we’re wrong, maar jullie hebben de hele week de tijd, niet?

12. Mannen die hun pet achterstevoren opzetten

Behoeft geen uitleg, wel? Stop daar nu toch eens gewoon mee.

Oh ja, en dan was er nog één redactielid die wilde afsluiten met de gevleugelde woorden: “Ik discrimineer niet, ik erger me gewoon aan alles!”. Word. 

Reageer op artikel:
It’s not you, it’s us: de 12 allerergste pet peeves van de redactie
Sluiten