Karlijn
Karlijn Fashion 1 sep 2019

De perfecte strapless beha kopen? Hier moet je op letten

Als je het perfecte exemplaar al in huis hebt mag je een vreugdedansje doen gurl, want een strapless beha kopen is een hele onderneming. Dankzij de volgende tips scoor jij er ook eentje die je niet om de vijf minuten omhoog moet hijsen. 

1. De band moet precies passen

Neem de tijd om het juiste maatje te vinden en let ten eerste op het rugdeel: dat moet écht goed zitten. Een te krappe band gaat knellen en bij een te wijde band hangt de beha binnen no time op je navel. Als je niet zeker bent, laat je dan voorthelpen door een verkoopster van een lingeriewinkel, zij weten hoe het moet!

Een strapless beha koop je overigens wel liefst aan de strakke kant, zonder dat het oncomfortabel wordt. Zo zorg je ervoor dat je borsten genoeg steun krijgen en dat de beha ook na tien keer dragen niet afzakt.

2. Koop geen verstelbare strapless beha

Er zijn genoeg beha’s op de markt die je op allerlei manier kunt dragen. Helaas zijn die meestal voor geen enkele manier van dragen écht perfect. Koop daarom een beha die alleen gemaakt is om strapless te dragen, zo weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt.

3. Zorg dat de cups mooi aansluiten

Dit is ontzettend belangrijk en tegelijkertijd ook ontzettend lastig. Cupmaten verschillen enorm per lingeriemerk en soms zelfs per model, pas daarom verschillende maatjes tot je echt zeker bent.

Een goede manier om beha te testen is door ‘m aan te trekken en naar voren te buigen. Is de cup nog steeds te strak of te los? Dan is het tijd voor een andere cupmaat.

4. Kies het juiste model voor de grootte van je borsten

Genoeg ondersteuning krijgen is erg belangrijk, omdat er dit keer geen bandjes zijn die de boel omhoog houden. Heb jij kleine borsten? Dan biedt een simpele strapless beha voldoende ondersteuning. Heb je grotere borsten? Scoor dan een model met een brede band – een bustier bijvoorbeeld.

Lees ook: Zo zorg je dat je beha niet zichtbaar is onder je kleren

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
De perfecte strapless beha kopen? Hier moet je op letten
Sluiten