Lesley
Lesley Food 2 feb 2020

De perfecte stapel pannenkoeken bak je zo

Pannenkoeken zijn poepsimpel om te maken en toch heeft iedereen zijn eigen recept. Nu ja, je oma heeft haar eigen recept.¬†Potato, potato.¬†En die¬†potato zou zomaar eens het geheime ingredi√ęnt van jouw perfecte stapel pannenkoeken kunnen zijn. Whut?¬†

Dit heb je nodig voor ongeveer 7 pannenkoeken

  • 200 gram bloem
  • 5 dl melk
  • 2 eieren
  • 40 gram boter
  • snuifje zout
  • arachideolie
  • halve aardappel

Tip: Om ze een knapperig randje te geven meng je gesmolten boter door het beslag in plaats van die boter in de pan te doen. 

perfecte pannenkoeken

Zo bak je die perfecte pannenkoeken

Waar heb je die aardappel nu precies voor nodig? Voor keukenklunzen (wij ??) ‘m in het beslag gooien/mixen/pureren (weten wij veel), dat is dus niet de bedoeling. Met de halve aardappel smeer je olie in de pan. Let goed op dat je niet te veel gebruikt.

Smelt de boter in een kleine pot. Doe alle ingredi√ęnten met de boter in een grote kom en mix met een staafmixer, garde of in een blender tot een glad beslag. Doe een scheutje olie in een kommetje en prik de halve aardappel op een (vlees)vork.

Verhit een (pannenkoeken)pan op hoog tot middelhoog vuur, je moet even aanvoelen wat de juiste temperatuur is, zodat je de pannenkoeken direct na elkaar kunt bakken. De pan moet goed heet zijn. Doop de aardappel in de olie en smeer de pan in met een dun laagje. Bak dan een voor een de pannenkoeken tot je een flinke stapel hebt.

Als je ze wilt delen, bak je nog maar een stapel, want we weten niet hoe het met jullie zit, maar wij krijgen er met gemak zeven op. #doei

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
De perfecte stapel pannenkoeken bak je zo
Sluiten