Paulien Hermans
Paulien Hermans Food 16 aug 2019

Zo mix je de perfecte gin and tonic volgens Noa Van Ongevalle

Vorig weekend waren wij aanwezig op We Can Dance en we zagen dat het goed was. Een prachtige locatie, leuke muziek, geweldige outfits en natuurlijk: gin- tonic. En dat kon moeilijk anders, want achter de bar stond Noa Van Ongevalle. Zij verklapte ons het geheim achter de perfecte gin-tonic.

Noa Van Ongevalle

Noa is de jongste telg van de Van Ongevalle-clan. Samen met haar broer, zus en vader baat ze The Pharmacy uit, een hippe speakeasy waar je overheerlijke cocktails kunt drinken. Ze is nog maar 21 en toch is ze al manager van de zaak in Knokke en mag ze voor Bombay Sapphire nieuwe smakencombinaties verzinnen. Gin met tonic bijvoorbeeld, hehe.

View this post on Instagram

LOVE LIFE. ❤️

A post shared by Noa Van Ongevalle (@noavanongevalle) on

De perfecte gin-tonic

Noa’s belangrijkste tips voor een perfecte gin-tonic is om de ‘perfect serve’ te respecteren. Dat wil zeggen: 4,5 cl gin en 12,5 centiliter tonic – meer hoeft dat niet te zijn! Noa raadt aan om je gin-tonic zo puur mogelijk te houden want dan komen de smaken van de gin het beste tot hun recht. En Noa kan het weten.

Denk ook goed na welke tonic je bij welke gin gebruikt. Sommige tonics hebben een heel uitgesproken smaak. Noa’s favoriete combinatie? Bombay Sapphire Gin en Indian tonic.

Wat met botanicals?

Het is natuurlijk leuk om je gin wat aan te kleden met citroen en besjes en peperkorrels, maar volgens Noa geldt bij een goede gin ‘less is more’. Wat je wel kunt doen, is de ondertonen van de gin met botanicals versterken. Hoe doet Noa dat?

“De Bombay English Estate-gin bevat ondertonen van pepermunt, rozebottel en hazelnoot.Wat ik dan doe is één van die ondertonen uitkiezen en die versterken.” Dat willen wij ook wel eens proberen. Schol!

Meer weten over Noa Van Ongevalle? Lees dan haar interview over Canvas by Bombay.

Reageer op artikel:
Zo mix je de perfecte gin and tonic volgens Noa Van Ongevalle
Sluiten