Alex
Alex Liefde & Seks 29 apr 2018

Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat een penis krimpt

Yikes, blijkbaar kan een penis dus krimpen. En niet zo’n beetje ook. Piemels kunnen tot maar liefst 2,5 centimeter in lengte afnemen. Da’s niet niks, op een gemiddelde van 13 centimeter.

Soms kan een man er iets tegen doen, maar in de meeste gevallen hebben ze een krimpende fluit maar gewoon te accepteren. Welke factoren kunnen invloed hebben op de lengte van een piemel?

1. Roken

Nóg een reden om te stoppen. Roken kan de aderen in een penis beschadigen, wat kan betekenen dat een aantal cellen down under het begeven. Als reactie daarop kan een man erectieproblemen krijgen. Daarbovenop blijkt dat rokers gemiddeld een kleinere ‘jongeheer’ hebben dan niet-rokers. Dat komt omdat roken de bloedtoevoer naar de penis remt, waardoor hij minder gemakkelijk kan ‘uitrekken’.

2. Medicatie

Oké, hier kun je zelf vaak vrij weinig aan doen. Medicatie zoals antidepressiva en antipsychotica kunnen invloed hebben op de grootte van de penis. Ook medicatie tegen prostaatproblemen kan de penislengte beïnvloeden.

3. Leeftijd

Helaas, ouder worden gaat het er daar beneden allemaal niet beter op maken. Doe jezelf een plezier en google NOOIT ‘penis oude man’, want de boel ziet er sowieso al een beetje raar uit en dat wordt alleen maar erger met de jaren.

Daarnaast kan een penis ook nog eens krimpen met het ouder worden. Hoe dat komt? Als gevolg van vetophopingen in aderen kan de bloedtoevoer naar de piemel worden afgeremd. Dit zorgt er weer voor dat cellen in de zwellichamen achteruitgaan.

penis kan krimpen
Zoals je leest kan een man zelf vaak maar weinig aan een krimpende piemel doen, behalve stoppen met roken. Lullig, hoor.

Reageer op artikel:
Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat een penis krimpt
Sluiten