Karlijn
Karlijn Love & Life 15 jul 2019

4 legit redenen waarom een papieren agenda stukken beter is dan de digitale variant

Iets in je agenda zetten betekent anno 2019 waarschijnlijk dat je je telefoon bovenhaalt en daar een afspraak intypt. Klaar. En toch … sta je elke keer vol verlangen naar die papieren agenda’s te kijken in de boekhandel. Gewoon kopen die handel, want om de volgende vier redenen is een papieren agenda zoveel leuker dan een digitale!

1. Het is veel persoonlijker

Niets is basic als een afspraak in je digitale Apple-agenda. Het enige beetje creativiteit dat je erin kwijt kunt is het kiezen van de jingle, als wekker voor deze afspraak. Een papieren agenda heeft veel meer karakter, daar kunnen we gewoon niet omheen. En je kunt er vrolijk hartjes bijtekenen als je hebt afgesproken met je crush.

2. Je onthoudt dingen beter met een papieren agenda

Het is bewezen dat dingen beter blijven hangen wanneer je ze opschrijft dan wanneer je ze typt. En nu denk je waarschijnlijk: ‘Maar een agenda is er toch zodat je dingen juist niet hoeft te onthouden?’. Dat kopt, maar toch is het chill om je dagplanning en to do’s in je hoofd te hebben zitten en daarnaast is het goed voor je geheugen.

3. Digitale onafhankelijkheid

Geef het maar toe, ook jij besteedt dagelijks meer tijd aan je telefoon dan je eigenlijk wilt. Je checkt even snel hoe laat de les begint en voor je het weet kijk je naar YouTube-video’s over mensen die 10.000 calorieën per dag eten. Niet handig. Een papieren agenda ain’t got no time for that. Daarnaast raakt de batterij van je papieren agenda nooit leeg, iets waar de smartphone alleen maar jaloers op kan zijn.

4. Het geluksgevoel van een nieuwe agenda

Niets gaat boven het gevoel van een nieuwe, frisse en krasvrije agenda. Het voelt als een nieuwe start, deze keer krijg jij het allemaal wél op orde. Na een maand is het in die nieuwe agenda gewoon weer dezelfde chaos als in de oude, maar dat maakt helemaal niets uit op het moment dat je ‘m koopt. De wereld ligt aan je voeten, for now!

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
4 legit redenen waarom een papieren agenda stukken beter is dan de digitale variant
Sluiten