Lesley
Lesley Food 2 feb 2019

Op en top Amerikaans: pannenkoekjes met maple syrup (en banaan en aardbeien)

Er bestaan weinig dessertjes die ons zo doen watertanden als pancakes met maple syrup. Al bestaat er op de dikke pannenkoekjes ook gewoon een Belgische variant, ideaal om vandaag op Lichtmis te bakken. En de ingrediënten? Die heb je waarschijnlijk gewoon in huis! 

Dit heb je nodig voor 9 pannenkoekjes

  • 1 rijpe banaan
  • 2 middelgrote eieren
  • 1/2 koffielepel bicarbonaat
  • 2-3 eetlepels volle plattekaas
  • 1-2 eetlepels maple syrup
  • 8 aardbeien
pannenkoekjes maple syrup aardbei banaan

Zo maak je ze

Knijp de banaan fijn in de schil zodat hij al voor een groot deel ‘geprakt’ is. Pas hierbij op dat de schil niet openspringt. Prak verder in een kommetje en kluts hierbij de eieren los tot je een egaal mengsel hebt.

Voeg ook de plattekaas en het bicarbonaat toe en meng goed. Verwarm nu een grote pan op middelhoog vuur met een lepeltje bakvet (zoals kokosvet of zonnebloemolie). Zorg dat de pan niet te heet wordt.

Schep met een pollepel het beslag in porties in de pan. Bak ze als gewone pannenkoekjes en wanneer de bovenkant begint te borrelen is het tijd om ze om te draaien. Bak nog kort op de andere kant en ga zo door met de rest van het beslag.

Snijd ondertussen de aardbeien in kwarten. Serveer de pannenkoekjes met de maple syrup en aardbeien.

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.



Reageer op artikel:
Op en top Amerikaans: pannenkoekjes met maple syrup (en banaan en aardbeien)
Sluiten