Lesley
Lesley Travel 11 okt 2018

Overrated tourist traps waar je écht niet wilt inlopen

Natuurlijk kun je Parijs niet bezoeken zonder de Eiffeltoren gezien te hebben en op Times Square moet je ook weleens geweest zijn in New York. Maar er zijn ook tourist traps die de hype simpelweg niet waard zijn, en waar je zowel tijd als geld verliest. (En een sterke mensenhaat ontwikkelt omdat mensen binnen je personal space komen, dat ook.)

1. Stonehenge

Een hoop stenen bij elkaar. Niet indrukwekkend, niet speciaal, helemaal niet zo groot als je zou denken. En vooral: overspoeld door toeristen die je doen afvragen waarom je überhaupt uit je luie zetel bent gekomen.

overrated tourist traps

2. De Toren van Pisa

Oké, als je in de buurt bent, bezoek je ‘m waarschijnlijk toch want zoveel is er nu ook weer niet te doen in fokking Pisa. Maar weet dat die leunende foto tegen die scheve toren het hoogtepunt van je trip wordt en dat die er vrij tot zeer belachelijk uitziet.

overrated tourist traps

3. De Mona Lisa

Opnieuw: als je toch naar het Louvre gaat, kun je niet om de Mona Lisa heen. Maar zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben. Het schilderij ziet er exact uit zoals je het al tientallen keren hebt gezien op het internet en je ziet er minder van want je wordt omgeven door honderden mensen, telefoons en selfiesticks. En die willen allemaal een foto van een véél minder goede kwaliteit dan de foto die je vindt als je ‘Mona Lisa’ googlet.

overrated tourist traps

4. Empire State Building

Bekend uit tientallen films en series, een iconische plek voor Chuck en Blair in ‘Gossip Girl’ en prachtig om te zien, dat gaan we niet ontkennen. Het enige nadeel: je ziet niets van al die schoonheid als je er bovenop staat. Ga liever naar het Rockefeller Center, wat een pak rustiger en goedkoper is, én waar je geniet van een uitzicht op het Empire State Building.

overrated tourist traps

5. Hollywood Walk of Fame

Sterren van sterren. Zonder dat ze daar zijn. Als je geniet van marginale superfans en tieners die op vakantie even aan hun ouders ontsnapt zijn, ga dan vooral naar de Walk Of Fame. Maar doe jezelf anders een lol en skip ‘m.

overrated tourist traps

6. Tower of London

Je gaat vast wel als het je eerste keer is in Londen, maar verwacht je aan eindeloze wachtrijen en minder indrukwekkende kroonjuwelen dan je zou verwachten.

overrated tourist traps

7. De Kleine Zeemeermin in Kopenhagen

We spreken uit ondervinding: we hebben er anderhalf uur naar moeten zoeken, onderweg een warme chocomelk gedronken (want in Kopenhagen is het al-tijd koud) en waren lichtjes teleurgesteld toen we de zeemeermin eindelijk vonden. Nu we er toch waren, wilden we wel per se een foto, waar we dan ook nog eens twintig minuten voor moesten aanschuiven. De chocomelk was wel lekker.

8. Statue of Liberty

Het Vrijheidsbeeld is zowat dé attractie die je sowieso weleens gezien moet hebben (want: bekend), maar waarvan je achteraf teleurgesteld zult moeten toegeven dat het niet echt spectaculair was. Als je haar toch niet wilt skippen, kun je nog altijd de gratis ferry op Staten Island nemen in plaats van je blauw te betalen aan een tour. You vs. tourist trap: 1-0.

overrated tourist traps

Far & Wide

Reageer op artikel:
Overrated tourist traps waar je écht niet wilt inlopen
Sluiten