Lesley
Lesley Love & Life 5 dec 2018

Eerste hulp bij koukleumen: deze winterdates vind je wél leuk

Winterdates romantiseer je áltijd. Wat je denkt dat er te gebeuren staat: jenevertjes op de kerstmarkt, sleeën, een dekenfort en Netflix en seks voor het haardvuur. Wat er echt gebeurt: jullie krijgen ruzie omdat jij voor de zevende keer die minuut zegt hoe koud je het wel hebt. Goed nieuws voor koukleumen: deze winterdates vind je wél leuk.

Zoek een restaurant uit met een verwarmd terras

Kies een dag uit waarop het niet héél koud is en ga op een verwarmd terras zitten. Zelfs áls je het koud zou krijgen (en we beloven je: dat gebeurt niet), warmt een dampend bord eten je op. En anders doet je lief het wel, wink wink. 

Ga naar de sauna

Er gaat niks boven een dag hard werken (of blokken) en ‘s avonds met je lief naar een wellnesscenter trekken. Denk: sauna’s, een verwarmd buitenzwembad, een stoombad en een massage. Doe het nu, nu je nog niet blut bent door al die kerstcadeautjes.

winterdates

Neem een dagje verlof en blijf binnen

Weet je wat nog toffer is dan op zondag de hele dag in een dekenfort te liggen met je lief? Een dag verlof nemen en exact hetzelfde doen wanneer de rest van de wereld aan het werk is. Heerlijk uitslapen, brunchen (lees: je lief eieren laten bakken) en samen een serie bingen of een paar films bekijken. Quality time met een grote Q.

(En ja, we weten dat je verlofdagen precious zijn. Maar van één dagje ga je niet dood.)

Ga de sneeuw in en drink achteraf héél. véél. warme chocomelk

Als het ooit nog eens sneeuwt in dit land, that is. Maar zelfs dan weet iedereen dat sneeuw vooral het eerste (half)uur leuk is en dat je dan koud, nat en bibberend achterblijft. Bovendien is alle mooie witte sneeuw dan alweer bruine smurrie geworden. Hou het dus short and sweet en ga daarna aan de warme chocolademelk.

winterdates

Kook samen

In de realiteit komt dat er bij ons vaak op neer dat ons lief al het werk doet en wij een uur doen over het opwarmen van nacho’s met kaas, maar hé: het is een date.

Ga naar een kerstmarkt

Pro-tip van ons: vertrek als het nog licht is. Iets minder gezellig, maar wel véél minder druk. Wanneer de lichtjes aangaan en het echt magisch wordt, giet je nog snel een paar jenevertjes achterover en heb je het waarschijnlijk wel gezien.

Drink wijn naast het haardvuur

Als je geen haardvuur hebt (lees: als je niet in een kast van een villa woont), kun je op Netflix zoeken naar ‘fireplace‘. Thank us later. Als je ook geen Netflix hebt, nu ja, doei dan. (Mopje, je vindt vast ook wel zo’n knisperend haardvuur op YouTube).

Of zet gewoon kerstmuziek op en versier niet alleen je lief, maar ook je boom. Does the trick. 

De ultieme kerstplaylist die je heel december gaat grijs draaien

Reageer op artikel:
Eerste hulp bij koukleumen: deze winterdates vind je wél leuk
Sluiten