Lesley
Lesley Food 28 jul 2019

Deze Oreo-cheesecake is om duimen en vingers bij af te likken

Oreo-koekjes zijn de meest verkochte koekjes, en dat is geen verrassing als je ziet in hoeveel desserts je ze kunt verwerken. Al snel denk je dan aan tiramisu of taart, maar ook in een cheesecake zijn de koekjes heerlijk.¬†Drool.¬†ūü§§

Dit heb je nodig

  • 2 rollen Oreo-koekjes
  • 85 gram ongezouten roomboter
  • 600 gram roomkaas
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 4¬†eieren, losgeklopt
  • 125 gram zure room
  • snufje¬†zout

Voor de topping

  • 80 gram mascarpone
  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 1 rol Oreo-koekjes

Zo maak je de Oreo-cheesecake

  1. Verwarm de oven op 120 ¬įC, leg een velletje bakpapier op de bodem van een springvorm (22-24 cm) en vet de randen in met boter.
  2. Doe 200 gram Oreo-koekjes in een mixer en maal tot een fijne kruimels. Doe de 85 gram ongezouten roomboter in een steelpan en laat op middelmatig vuur smelten.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de Oreo-kruimels toe, roer goed zodat alle kruimels en de gesmolten boter zijn gemengd.
  4. Doe de kruimelmix in de springvorm en verdeel de mix met de achterkant van een lepel over de bodem. Duw goed aan en zet weg in de koelkast.
  5. Doe de roomkaas en suiker in een kom en mix tot een romige massa. Voeg de vanille toe en – terwijl je mixt – ook langzaam de losgeklopte eieren.
  6. Roer even door de zure room om de grote klontjes eruit te halen, voeg de room en het zout toe aan de roomkaas en mix nogmaals. Ga met een spatel de zijkanten van de kom af zodat alles goed gemengd is en je geen klontjes meer hebt.
  7. Wanneer het een luchtig beslag is geworden verkruimel je de overige Oreo-koekjes boven de kom. Roer ze met een spatel door het beslag.
  8. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en plaats in de voorverwarmde oven. De cheesecake moet 60 minuten bakken.
  9. Daarna zet je de oven uit, maar je laat de cheesecake in de oven afkoelen. Voor het beste resultaat laat je de cheesecake, nadat ‘ie op kamertemperatuur is, een nachtje in de koelkast staan.

Smakelijk! Meer cheesecake-recepten? Ook deze cheesecakemousse is overheerlijk.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Deze Oreo-cheesecake is om duimen en vingers bij af te likken
Sluiten