Jutta
Jutta Food 23 jun 2018

Dit werkt het beste tegen die vervelende knoflookadem

Knoflookfrietjes, knoflooksaus, knoflookbrood – noem het maar op: alles wordt beter door knoflook. Alleen zijn we (en de mensen in onze omgeving) iets minder fan van de knoflookadem die ons dat oplevert. Gelukkig hebben een stel vriendelijke wetenschappers onderzocht wat je moet doen om van die stinkbek af te komen. 

Tijdens het onderzoek, dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijke vakblad The Journal of Food, gaven de onderzoekers van de Ohio State University een groep mensen een knoflookteen waar ze 25 seconden op moesten kauwen. Meteen daarna kregen de mensen in de groep één van deze negen verschillende drankjes of etenswaren: water, verse, geperste of verwarmde appel, verse of verwarmde sla, verse of verwarmde muntbladeren of groene thee.

knoflookadem

Na het innemen van deze drankjes of etenswaren, maten de onderzoekers het niveau aan ‘vluchtige stoffen’ in de adem van de deelnemers, die verantwoordelijk zijn voor de welbekende knoflookadem.

Dit werkt het beste tegen die knoflookadem

Niet geheel onverwacht bleek dat de deelnemers die muntbladeren hadden gegeten de meest prettig ruikende adem hadden. Wat echter wel een beetje verraste, was dat het eten van een verse appel of een blaadje sla ook goed hielp om van de knoflookgeur af te komen. Een bekende tip die we zelf vaker horen is peterselie, dus het zou weleens zo kunnen zijn dat verse kruiden over het algemeen helpen.

knoflookadem

Het tijdperk van de knoflookloze gerechten tijdens dates is dus afgelopen. Drink simpelweg na het eten een verse muntthee (en kauw stiekem even op één van de muntbladeren) en je kan de date toch afsluiten met een kus.

Reageer op artikel:
Dit werkt het beste tegen die vervelende knoflookadem
Sluiten