Jutta
Jutta Beauty 26 jan 2019

7 dingen waar je haar óók vettig van wordt – dit doe je eraan

Je wast je haar liever niet te vaak, maar als je er na anderhalve dag al bijna frieten in kunt bakken moet het er toch weer aan geloven. Dat vettig haar ligt deels aan je genen (bedankt mama), maar jij doet waarschijnlijk ook een paar dingen die de boel saboteren. 

1. Je kunt niet van je haar afblijven

Dit gaat onbewust en is daarom wat lastiger om af te leren, maar door je haar constant aan te raken komt de olie van je huid terecht in je haar – en dat wil je niet. Je handen lijken misschien schoon en droog, maar dit gebeurt sneller dan je zou denken. Probeer jezelf daarom op tijd te stoppen als je merkt dat je je handen door je haar wilt halen en leer het langzaam af.

2. Je wast je haar te vaak

Je mag je haar niet te vaak wassen want daar wordt het sneller vet van, maar je moet je haar wel wassen omdat het vet ís! Toch is het een goed plan om je wasbeurt om de zoveel tijd een dagje uit te stellen, zodat je hoofdhuid kan herstellen. Het is even doorzetten, maar het effect is vrij snel merkbaar. Voel je je onprettig met dat vettig haar? Maak dan een knot of vlecht en je geraakt de dag wel door.

3. Je gebruikt te veel conditioner

Als je je conditioner niet goed uitwast, krijgen je lokken je een vettige look. Daarnaast moet je de conditioner ook juist aanbrengen: gebruik alleen een beetje in je haarpunten en hou het spul zo ver mogelijk weg van je hoofdhuid.

4. Je borstelt je haar te vaak

Door je haar te borstelen stimuleer je de productie van olie op je hoofdhuid, die je vervolgens zelf door de rest van je haardos kamt. In eerste instantie ziet je haar er mooi en glanzend uit, maar als je dit te vaak doet, gaat het er vettig uitzien. Borstel dus niet te vaak en als het wel nodig is ga je het best enkel met je borstel langs de onderkant van je haar.

5. Je borstel zit vol met haar, of is niet proper

Vuil van op je haarborstel komt weer in je haar terecht wanneer je het kamt. Haal je dode haren uit je borstel, dat bespaart je veel wasbeurten en tijd. Daarnaast is het belangrijk na elke kambeurt je borstel even schoon te maken; bijvoorbeeld met een handdoek die je toch al bij de was wilde gooien.

6. Je gebruikt verkeerde haarproducten

Misschien gebruik je al jaren dezelfde producten en weet je eigenlijk helemaal niet dat zij de oorzaak zijn van je vettig haar. Ga eens op zoek naar nieuwe producten en zorg ervoor dat je oplet dat je geen product koopt dat belooft dat je haar er ‘glanzend’ van wordt. Dit duidt vaak op extra veel olie.

7. Je gebruikt te veel droogshampoo op je vettig haar

Als je snel vette lokken hebt is die bus droogshampoo waarschijnlijk je beste vriend, maar dat spul veroorzaakt zelf extra vettigheid. Gun je haar dus af en toe een dagje rust en laat de droogshampoo achterwege.

Er bestaat zoiets als te veel droogshampoo en eww

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
7 dingen waar je haar óók vettig van wordt – dit doe je eraan
Sluiten