Jutta
Jutta Love & Life 5 jun 2018

Adem in, adem uit: zo ontspannen mensen in andere landen

Effe nood aan een pauze? Om te relaxen gaan we hier in België aan de cocktails/pintjes, bingewatchen we ‘Game of Thrones’ of duiken we het bed in voor een wilde sekspartij. Maar hoe ontspannen mensen in andere landen? Zet je schrap voor een paar knotsgekke en superfijne alternatieven en laat je inspireren.

1. Los gaan met een drankje in de hand – Argentinië

Geef maar toe, ook jij kijkt elke week uit naar vrijdagavond, maar in Argentinië is de koelkast de hele week door gevuld met fancy drankjes. Klein detail: alcohol zul je niet zo snel vinden in hun glazen. Zelf op zoek naar een fris drankje zónder alcohol? Dan is deze rhubarberry-limonade misschien iets voor jou.

2.  Shake your hips – Brazilië

Lekker thuis op een muziekje dansen? Hell yeah! In Brazilië is het dé manier om te ontspannen. Maar in plaats van te gaan twerken of de vogeltjesdans uit te voeren, doen ze hier aan capoeira. Het is een combinatie van breakdance en acrobatiek, inclusief drums en ritmisch geklap. De Brazilianen verliezen zich volledig in deze dans en vergeten even alles om zich heen. Kleine waarschuwing: in de club zouden we deze dans even achterwege laten. Prent het in je hoofd, zodat je het ook nog weet als je een drankje te veel op hebt.

3. Heet, heter, heetst – IJsland

Nope, we hebben het hier niet over steamy seks. In IJsland komt het stoom niet onder de lakens vandaan, maar uit de grond: hier vind je tientallen hete bronnen waar je kunt bubbelen en bruisen. IJsland here we come.

4. Ha-ha-ha – India

Oké, dit is wel een tikkeltje hysterisch, maar in India zoeken ze hun ontspanning in lachyoga. Hoezo, buiten je comfortzone? Alles voor het goede doel: door te lachen maak je het gelukshormoon oxytocine aan en dat willen we.  Zeg maar dag tegen die stress!

ontspannen

5. Take a deep breath – Noord-Amerika

Kalmerende geuren inademen, je moet er maar opkomen. In Noord-Amerika weten ze niet beter en snuiven ze salie als een malle. Het zou de geest zuiveren. Wat vind jij, het proberen waard?

6. Into the wild  – Noorwegen

Urenlang op je bureaustoel zitten en naar een schermpje staren: wat een leven. Volgens de Noren kom je terug in balans door af en toe de natuur in te duiken.

7. Urenlang koffie drinken – Zweden

Urenlange koffiepauzes, dat is waar de Zweedse werknemers voor tekenen als ze een krabbel zetten onder de arbeidsvoorwaarden. Waar is die pen?! De Zweden noemen deze pauzes fika (je hebt vast al eens een hipsterboek met die titel gezien). En ja, bij die kop koffie hoort ook – wat ons betreft elke keer – zoetigheid.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Adem in, adem uit: zo ontspannen mensen in andere landen
Sluiten