Jutta
Jutta Entertainment 6 dec 2018

Kerstmuziek en hoe er aan te ontsnappen in volle eindejaarshysterie

Je hebt mensen die gillend wegrennen van kerstmarkten en je hebt mensen die heel december met een jenevertje (of twee) in hun hand rondbrengen. De redactie is er het levend bewijs van. Elke week nemen Jutta, notoir antichrist(mas), en Lesley, eigenaar van maar liefst drie adventskalenders, je mee in hun aftelrace naar de feestdagen. Deze week presenteert Lesley je haar ultieme kerstplaylist, terwijl Jutta daaraan probeert te ontsnappen. 

Deze week maakte mijn kerstgekke (maar verder wel leuke) collega Lesley een playlist met kerstmuziek, die ze uiteraard moest uitproberen op de redactie. Good for you, Lesley, maar we zijn nu een kwartier verder en kun je Mariah Carey en Michael Bublé nu alsjeblieft weer afzetten?

Ook zo’n collega/lief /zus die dringend eens wat nieuwe platen moet kopen of ben je dat ge-jingle bells op de radio nu al kotsbeu? Hier zijn drie tips om te ontsnappen aan die kerstmuziek.

CD’s zijn je beste vrienden

Wat je ook doet, zet onder geen beding de radio aan. Beperk daarnaast je tv-gebruik tot een minimum (je weet nooit wanneer er kerstreclame passeert) en blijf weg van YouTube. Beter nog: zet het internet uit, want in deze miserabele mooiste tijd van het jaar worden de Christmas carols langs álle kanten door je strot geramd.

Wat je wel kunt doen is in de kelder gaan graven naar CD’s die daar ongetwijfeld ergens liggen te verrotten omdat je tegenwoordig toch alles gratis downloadt een Spotify-account hebt (waar je niet voor wilt betalen, is het niet?). Haal de Spice Girls en Destiny’s Child van onder het stof en zet hen de hele maand december op repeat, da’s nog leuk ook!

Shop online

Shoppen in december doe je maar met één reden: je moet een secret santa-cadeautje vinden voor iemand die eigenlijk alles al heeft. Je had er op voorhand al geen zin in en wilt nu, na drie uur blootstelling aan jengelende kinderkoren niet eens meer naar het kerstfeest.

Je eigenlijke probleem is echter niet dat feest, maar al die winkels die DE HELE DAG DOOR dezelfde muziek spelen. En dat kun je heel eenvoudig oplossen: vermijd gewoon de winkelstraten. ‘Maar mijn cadeau dan?’ denk je nu. Dat koop je dan maar online. Dat betekent overigens niet dat je alleen moet winkelen, je kunt prima samen met vriendinnen shoppen – op voorwaarde dat er niemand kerstmuziek opzet natuurlijk. (Nope Lesley, you’re not invited.)

Bescherm je oren

Haal die oordoppen, watten en noise cancelling-koptelefoons maar boven en verstop je gauw onder een berg dekens. Dat je nu ook niet meer hoort wat je collega zegt is misschien een tikje onhandig, of, zoals ik het noem: een dikke win-win.

Toch benieuwd naar die playlist van Lesley? Nope, dat dacht ik al.

De ultieme kerstplaylist die je heel december gaat grijs draaien

Reageer op artikel:
Kerstmuziek en hoe er aan te ontsnappen in volle eindejaarshysterie
Sluiten