Alex
Alex Beauty 2 mei 2019

Scheren, epileren, waxen? Zo verwijder je ongewenste haartjes

Er is helemaal niks mis met lichaamshaar. Iedereen heeft het en doe er vooral mee wat je zelf wilt. Als dat betekent dat jij zo glad als een dolfijn door het leven wilt gaan, dan hebben we hier wat wax-, epileer- en scheertips. 

1. Okselhaar

Okselhaar epileren doet behoorlijk veel pijn en duurt lang. Wil je echt niet meer scheren, dan raden we een waxbeurt aan: ook niet pijnloos, maar na een tijdje ben je het gewoon.

2. Schaamhaar

Schaamhaar kun je zelf epileren, maar of je een uur in een ongemakkelijke positie wilt zitten terwijl je jezelf pijnigt met de epileermachine is een andere vraag.

Heb je je altijd geschoren en wil je dat blijven doen? Prima. Wil je je pubes liever professioneel laten waxen? Bereid je dan voor op een flinke dosis pijn. Wel is het zo, net zoals met okselhaar, dat de pijn na elke behandeling minder wordt. Maar alsnog … sterkte.

3. Haar op je kin of bovenlip

Haar op je kin of bovenlip kun je er makkelijk uittrekken met een pincet. Heb je wat meer haartjes, dan kan het even duren voordat je ze er allemaal uit hebt getrokken. Als je hier geen tijd voor hebt, kun je ook je gezichtshaar prima (laten) waxen. Qua pijn valt het gelukkig best mee.

4. Haar op een moedervlek

Ja, je kunt een haartje op een moedervlek er veilig uittrekken. Nee, je krijgt hier geen kanker van. Veel mensen denken dat het gevaarlijk is om een haartje uit een moedervlek te trekken, maar dat is niet waar. Wil je een haartje verwijderen, hoef je je dus nergens zorgen om te maken.

5. Teenhaar

Ben jij in het bezit van een paar harige teentjes? Maak je geen zorgen, niemand hoeft hier ooit achter te komen. Ook teenhaar kun je naar hartelust weg-epileren. Als het nu niet bij je tenen blijft, maar je ook een donslaagje op je voeten hebt, is het misschien verstandiger om je voeten te (laten) waxen. Blijf wel weg van scheermesjes, op zulke plekjes is een uitschieter gauw gemaakt.

6. Neushaar

Als je last hebt van uitstekende neushaartjes, kan je er uiteraard een pincet erbij pakken. Dit doet pijn, veel pijn. Met een neustrimmertje lukt het echter ook, dan knip je gewoon de haartjes korter en dat is pijnloos. Blijf hoe dan ook weg van je scheermesje, tenzij je per ongeluk een neuscorrectie wilt.

7. Tepelhaar

Heel veel vrouwen hebben haartjes op hun tepels. Hoewel dat absoluut niet iets is om je voor te schamen, is het wel begrijpelijk als je er vanaf wilt. Pak hiervoor lekker je pincet. Scheren rondom de tepel is spelen met vuur en een tripje naar het schoonheidssalon is misschien wat overdreven.

8. Buikhaar

Ook verdwaalde buikhaartjes kun je prima weghalen met een pincet. Je kunt natuurlijk ook een scheermesje pakken, maar dan komt het wel sneller terug.

En je benen?

Met deze scheertips krijg je van die glowy killer legs

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Scheren, epileren, waxen? Zo verwijder je ongewenste haartjes
Sluiten