Het eerste onderwaterrestaurant in Europa is geopend en wij willen er nú naartoe

Love & Life

Het eerste onderwaterrestaurant in Europa is geopend en wij willen er nú naartoe

Uit eten gaan is leuk, maar ook zo …  basic. Afgelopen week werd namelijk het eerste onderwaterrestaurant van Europa geopend en nu willen we alleen nog maar daarheen . En ja, het ziet er net zo magisch uit als je zou verwachten.

Onderwaterrestaurant in Noorwegen

Afgelopen week opende het eerste onderwaterrestaurant in Europa genaamd Under aan de ruige kustlijn in Noorwegen. Het bijzondere restaurant is dus de eerste van zijn soort in Europa en is ook meteen het grootste restaurant ter wereld dat zich onder water bevindt. Impressive.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Welcome under www.under.no Foto: @ivarkvaal

Een bericht gedeeld door Under (@underlindesnes) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Friends! Next monday on 1th of April at 12PM (CET – Local time) we will release booking for October. #underlindesnes

Een bericht gedeeld door Under (@underlindesnes) op

Het restaurant lijkt een soort gekanteld schip en bevindt zich maar liefst 5,5 meter onder het zeeniveau. Under is ontworpen door Snøhetta, een architectenbureau uit Noorwegen. Architect Arne Marthinsen vond het een uitdaging om het restaurant op zo’n plek neer te poten, waar de zee en het weer nogal ruw tekeer kunnen gaan. #demarielouisedanstopenneer

Het interieur

Bij het ontwerpen van het coole gebouw is gelukkig ook rekening gehouden met het zeeleven. Dankzij de betonnen buitenkant van ‘Under’ zal hier op een gegeven moment weer rif en kelp gaan groeien, waardoor het restaurant ook weer onderdeel van het ecosysteem wordt.

Vanbuiten ziet het gebouw er nogal angstaanjagend en industrieel uit. Schijn bedriegt, want vanbinnen is het restaurant net warm en gezellig. Mooie houten meubels en de blauwe lichtinval van de zee zorgen ervoor dat je hier eigenlijk nooit meer weg wil.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Under – getting close

Een bericht gedeeld door Under (@underlindesnes) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Under #underlindesnes #snøhetta 📸 Inger Marie Grini / Bo Bedre Norge

Een bericht gedeeld door Under (@underlindesnes) op

Het eten bij Under

Het enorme gebouw heeft plek voor maar liefst honderd gasten en wat je tijdens zo’n avondje voorgeschoteld krijgt, is niet mis (en ook niet goedkoop). Het is natuurlijk geen verrassing dat voornamelijk veel vis op de menukaart van het restaurant staat, maar denk hierbij niet aan een ‘simpel’ oestertje. Het menu van de Deense chef-kok Nicolai Ellitsgaard is zorgvuldig samengesteld. De producten komen voornamelijk van lokale boeren, vissers en jagers.

Hoeveel je daarvoor mag neertellen? Genoeg. Een 18-gangenmenu (!) kost je zo’n 235 euro per persoon. Dus ga je binnenkort op vakantie naar Noorwegen? Dan kan je je plekje alvast reserveren, want de zaak zit nu al vol tot september. Geen ramp, want je moet waarschijnlijk toch nog even sparen.

Wil je meer bijzondere restaurants ontdekken? Dat kan hier.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.