Surinde
Surinde Entertainment 15 feb 2019

4 ondergewaardeerde series om te bingen

Vrijdag is doorgaans de beste dag van de week en niet alleen omdat ‘Temptation Island’ dan op tv is. Kies je voor een ontspannen weekendje bingewatchen op Netflix? Probeer dan een van deze ondergewaardeerde series. Klaar om jouw weekend te doen slagen? Doe je comfy kleren aan en pak de popcorn!

series

‘Peaky Blinders’

Geweldige muziek, badass gangsters en de mooiste blauwe ogen ooit. Dat zijn enkele redenen waarom je deze serie vol met knappe ruige mannen een kans moet geven. Al overtuigd? (Wij wel!)

‘Peaky Blinders’ is een dramaserie die zich afspeelt in Birmingham in het jaar 1919, net na de Eerste Wereldoorlog. De serie vertelt het verhaal van een criminele bende onder leiding van Thomas Shelby (Cillian Murphy). Tommy is een crimineel mastermind met ambitieuze plannen.

Waarom je zeker naar ‘Peaky Blinders’ moet kijken? Eerst en vooral: de cast bestaat hoofdzakelijk uit mannen die strak in het pak zitten, met af en toe een vleugje lekkere lijven. Laat ons eerlijk zijn, iets mooier bestaat er niet. Die looks worden aangevuld met een Iers accent waar elke vrouw van smelt. En ook al is het een dramaserie, toch zit er genoeg humor in om elke aflevering een glimlach op jouw gezicht te toveren.

‘Orphan Black’

Een serie vol girlpower, verrassende wendingen en de ultieme gay best friend. ‘Orphan Black’ is een fascinerende scifi over Sarah Manning (Tatiana Maslany). Sarah is een jonge moeder met een drugs- en alcoholprobleem. Ze is getuige van de zelfmoord van Beth Childs en op dat moment neemt ze de identiteit van Beth over, een keuze die haar leven voor altijd zal veranderen.

Wanneer je naar ‘Orphan Black’ kijkt, leg je smartphone dan buiten handbereik zodat je volledig kunt opgaan in dit geweldig verhaal. Humor, feminisme en mysterie, drie woorden die de serie het best omschrijven. Alle vijf seizoenen staan op Netflix, dus voetjes omhoog en ontspannen.

‘The Bridge’

‘The Bridge’ is niet de zoveelste misdaadserie. Ja, natuurlijk het gaat over moorden oplossen, maar toch onderscheidt de serie zich van anderen door de zwarte humor doorheen het verhaal.

De Deens-Zweedse reeks begint bij een doormidden gezaagd lijk, dat wordt gevonden op de Sontbrug tussen Zweden en Denemarken. Omdat het pal op de grens tussen de twee landen ligt moeten twee rechercheteams samenwerken.

Zo leert de Zweedse, extreem praktische denker Saga Norén (Sofia Helin) de Deense politie-inspecteur Martin Rohde (Kim Bodnia) kennen. Al snel blijkt dat de twee tegenpolen zijn, maar samen moeten ze de moorden oplossen. Gruwelijk, confronterend en mysterieus, en wees maar zeker dat er momenten zijn waarop je je ogen beter kunt sluiten. Kom uit je comfortzone en geef deze Scandinavische serie een kans.

‘Black Sails’

Hoe zou een collab tussen ‘Vikings’ en ‘Pirates of the Caribbean’ er uitzien? Straffe madammen die hun mannetje kunnen staan, naast piraten die weten hoe ze een zwaard moeten gebruiken. En we kennen Rollo uit ‘Vikings’ allemaal, en die is hier in al zijn glorie van de partij. ‘Black Sails’ vindt precies de juiste verhouding tussen knappe mannen, actie en humor.

De serie volgt Kapitein James Flint (Toby Stephens) en zijn bemanning. Het verhaal speelt zich af in 1715 op het eiland New Providence in de Caraïben. We leren Kapitein Flint kennen op het moment dat de Britse marine New Providence wil heroveren. Samen met de dochter van de plaatselijke smokkelkoning gaat Flint ten aanval.

Aha! Hier werden deze populaire Netflix-series dus opgenomen

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
4 ondergewaardeerde series om te bingen
Sluiten