Emma
Emma Beauty 9 nov 2019

Het OMAD-dieet is blijkbaar een ding en wij hebben vragen

We willen allemaal gezond leven en lekker in ons vel zitten. Voor sommige mensen is een beetje afvallen daar onderdeel van. Zoek je naar een manier om wat kilo’s te verliezen, dan verzuip je al gauw in het grote aanbod aan diëten. Zo is het OMAD-dieet tegenwoordig razend populair en wij snappen niet helemaal waarom. Lees hier hoe dit bizarre dieet werkt. 

First things first. Afvallen is een heel persoonlijk onderwerp. Wij dragen body positivity hoog in het vaandel en vinden het enorm belangrijk dat onze lezeressen goed in hun vel zitten én gezond zijn. Zie dit artikel dan ook niet als een aansporing om af te vallen, maar als steuntje in de rug om een gezonde levensstijl te vinden en houden als je daarnaar op zoek bent.

Het OMAD-dieet

Tja, er is weer een nieuwe hype. Het OMAD-dieet is onder menig celebrity razend populair, terwijl wij niet helemaal snappen waarom. Bij het OMAD-dieet bestaat je dagelijkse voeding namelijk uit één maaltijd, die je binnen een raam van een uur nuttigt. Je leest het goed: één uur.

OMAD staat dan ook voor One Meal A Day. Tijdens dit dieet vast je continu en dat komt hier op neer:

– Je vast 23 uur (en loopt dus 23 uur chagrijnig rond – nog meer dan anders!)
– Je eet je dagelijkse maaltijd binnen één uur
– Het maakt niet uit wat je eet (al zijn gezonde keuzes altijd beter)
– Je bord heeft een grootte van maximaal 28 centimeter (diameter)
– De berg eten op je bord is maximaal drie centimeter hoog

Wel of niet volgen

Nu je weet wat het OMAD-dieet inhoudt, rijst de volgende vraag: waarom zou je dit in godsnaam volgen? Daar zijn de meningen over verdeeld. Mensen die snel willen afvallen zijn uiteraard voorstander, aangezien je een negatieve energiebalans creëert – en hierdoor val je af. Diëtisten en dokters zijn echter niet zo’n fan, want doordat je maar een enkele maaltijd eet, kom je over het algemeen belangrijke voedingsstoffen als eiwitten, vitaminen en mineralen tekort. Lees: het is niet per se gezond.

Val je af met het OMAD-dieet?

Natuurlijk val je af met dit dieet, maar dat komt simpelweg omdat je (bijna) niks eet.

Daarnaast heeft het OMAD-dieet gevaarlijke bijwerkingen, zoals stemmingswisselingen, spierverlies en een verstoorde hormoonbalans. Op den duur kan het dieet zelfs invloed hebben op je menstruatiecyclus. Kortom: dit is geen aanrader. Wil je toch graag afvallen? Vraag dan hulp aan een specialist.

Lees ook: Helpt citroenwater nu echt als je wil afvallen?

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Het OMAD-dieet is blijkbaar een ding en wij hebben vragen
Sluiten