Jutta
Jutta Food 20 dec 2018

Wij hebben ons kerstontbijt gevonden: een Nutella-kerstboom

Wij geven ons culinaire zusje Culy nu al een dikke smakkerd op beide wangen want halleluja, dit is het beste cadeau dat we ons konden wensen: een heuse Nutella-kerstboom voor bij het kerstonbijt. En hij is nog eens heel gemakkelijk zelf te maken ook! 

Hoe bedoel je, zelf maken? Wij dachten ook dat onze lieve Culy-collega dat ding wel zou bakken en meebrengen naar de redactie, maar dat is vooralsnog niet gebeurd. Gelukkig zien wij wel wat in ‘koken’ met choco, tenminste als het recept zo eenvoudig is als bij dit pareltje.

nutellakerstboom

Ingrediënten

  • 3 rollen kant-en-klaar bladerdeeg
  • Nutella of andere chocoladepasta
  • 1 eetlepel hazelnoten, fijngehakt
  • 1 eidooier, geklutst
  • bloemsuiker

Zo maak je de Nutella-kerstboom

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de vellen bladerdeeg, inclusief het papier, op elkaar en snijd er een kerstboom vorm van. Leg vervolgens het eerste vel op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met Nutella.

Doe dit ook met het tweede vel (haal er nu wél het bakpapier van tussenuit) en bestrooi dit vel met de hazelnoten. Sluit af met het derde vel en snijd inkepingen aan beide kanten, zodat je de takken van de kerstboom krijgt. Draai de takken 1 tot 2 keer rond.

Culy Homemade: Nutellakerstboom voor bij het kerstontbijt

Besmeer de Nutella-boom met het eigeel en zet 20 tot 25 minuten in de oven. Laat de boom afkoelen en bestrooi met de bloemsuiker. Val aan!

Culy Homemade: Nutellakerstboom voor bij het kerstontbijt

Thanks, Culy!

‘Koken’ met choco: zo maak je Nutella-ijsjes

Reageer op artikel:
Wij hebben ons kerstontbijt gevonden: een Nutella-kerstboom
Sluiten