Lesley
Lesley Entertainment 26 dec 2019

NSMBL’s jaaroverzicht: de 12 meest memorabele gifjes van 2019

Van de klimaatspijbelaars tot Europees goud voor de Red Lions, en van Greta’s ‘How dare you’ tot Baby Yoda: 2019 was weer een goedgevuld jaar. Met een beetje nostalgie presenteren wij het NSMBL-jaaroverzicht in gifjes. 

1. How dare you?

2019 werd het jaar van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. Ze leerde haar volk spijbelen voor (en nadenken over) het klimaat, werd verkozen tot Time’s Person of the Year en … sprak de wereldleiders bijzonder emotioneel toe op  een bijeenkomst van de Verenigde Naties. #howdareyou

2. Opnieuw goud voor de Red Lions

Onze Belgische sportteams doen het goed, en dat geldt niet alleen voor de Rode Duivels. Nadat hockeyteam de Red Lions vorig jaar al goud pakte op het WK, deden ze dat dit jaar opnieuw op het EK.

3. Strijdlustige Stig Broeckx

In 2016 kwam de wielrenner zwaar ten val, en sindsdien revalideert hij. De manier waarop is bewonderenswaardig, dat kon heel Vlaanderen zien in ‘Bargoens’. Kan iemand die man Sportman van het Jaar maken?

4. #teampia

1,9 miljoen euro kost Zolgensma, het medicijn dat baby Pia nodig had om te kunnen vechten tegen de ongeneeslijke spierziekte SMA. Vlaanderen schaarde zich achter #teampia en de actie bracht hartverwarmend veel geld op voor het kleine meisje.

5. De Notre-Dame vloog in brand

Het is een van dé beelden van 2019. De iconische Franse kathedraal vatte vuur en de renovatiewerken zijn nog steeds aan de gang. Voor het eerst in maar liefst twee eeuwen zal er dus geen ‘stille nacht, heilige nacht’ (of nuit silencieuse, nuit sainte) gezongen worden in de kerk.

6. Greta en Trump zijn geen vrienden

Nog zo’n iconisch beeld: de blik van Greta op de VN-klimaattop in New York sprak boekdelen.

7. Fenomeen Martien Meiland

Het hele land sloeg aan het ‘wijnen, wijnen, wijnen!’ en dat vinden wij enig. #watgoeeeed

8. Er kwam een einde aan ‘Game of Thrones’

En dat was op zijn zachtst gezegd een einde in mineur. Miljoenen fans waren teleurgesteld in het laatste seizoen, en eisten zelfs een ander einde.

9. ‘Joker’ brak records

Het was allang geleden dat DC nog eens een écht sterke film maakte, maar in 2019 slaagden ze er dan toch in – en hoe. Joaquin Phoenix zette een geweldige Joker neer, en zijn trappenscene is nu al legendarisch te noemen.

10. Riiiiiiise and shine

En plots was daar Kylie Jenner die met de simpele woorden ‘Riiiiiise and shine’ haar dochtertje Stormi wakker probeerde te maken. Kardashian-gewijs probeerde ze daar uiteraard geld uit te slaan ook.

11. Conner Rousseau en de Fluppe

Of je zijn stijl nu leuk vindt of niet, het hele land weet wie Conner Rousseau is. En de Fluppe (alias Koning Filip) ook. De nieuwe sp.a-voorzitter daagde op sneakers – aka pattas – op bij Koning Fluppe, en spreekt iedereen steevast aan met ‘mateke’. De Ideale Wereld zag alvast dat het goed was. #waardebitchesenbros

12. Baby Yoda

Op de valreep raakte het internet ook nog in de ban van de schattigste vijftigplusser ooit: Baby Yoda. Er is nog altijd bijzonder weinig geweten over het ‘Star Wars’-personage, maar cute is ‘ie wel.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
NSMBL’s jaaroverzicht: de 12 meest memorabele gifjes van 2019
Sluiten