Jutta
Jutta Food 12 jun 2019

NSMBL Hotspot #56: Van alles wat en alleen maar lekkers bij Mommy’s Bastard

Date night met je lief of een girls night out? Topplan! Maar waar moeten jullie heen? NSMBL tipt je graag elke week een hotspot met een hoge ‘moet ik heen’-factor. Deze week: Mommy’s Bastards in Oostende. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bob Moria (@bobmoria) op

Bij Mommy’s Bastards kun je ‘gewoon’ een goeie hamburger bestellen, of je gaat voor een aantal sharing dishes als lunch of diner. Wij gebruikten dat vooral als excuus om veel verschillende gerechten te bestellen en dat werden gravad lax met rode bietjes en appel, de signature poke bowl met tonijn en gehaktballekes in een overheerlijk tomatensausjes.

En omdat we toch echt honger hadden mochten er nog de zelfgemaakte bitterballen (yaaasss) bij en garnaalkroketjes. You go hard aan ‘t zeetje or you go home hé! En wij gingen nog niet naar huis, want eerst moest al dat eten op.

mommy's bastards

Een beetje van alles – ook wel “invloeden uit de hele wereld genoemd” resulteert vaak in middelmatig uitgevoerde varianten van internationale lekkernijen, maar daar is bij de bastards weinig van te merken. De tonijn in de bowl smaakt goed af (en wij zouden zelf niet weten hoe je aan die lekkere marinade begint, maar dat zijn wij), de zalm van de gravad lax is dan weer zacht van smaak zoals het hoort in de Scandinavische keuken. En de mommy’s meatballs, die zouden we zo opnieuw bestellen. En wij lusten normaal niet graag gehaktballetjes, just saying. 

Mommy's Bastards
Foto: Mommy’s Bastards

Het interieur van Mommy’s Bastards

Genoeg over het eten. Mommy’s Bastards is ook een hele leuke zaak om te zitten (aka om op Instagram te pleuren). Dat komt waarschijnlijk door de industriële, New Yorkse look, door de knappe bar waar je zo opbotst als je binnenstapt en door het toffe logo dat her en der opduikt – ook op de tote bag die we meenamen naar huis. Zo worden we er af en toe aan herinnerd dat we nog eens terug naar Oostende moeten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Véronique. (@theworldofvero) op

Mommy's Bastards
Foto: Mommy’s Bastards

PS: Misschien heeft ons lief – misschien hé – een stuk of tien Be Badass-postkaartjes meegegrabbeld bij het buitengaan. #sorry #bebadass

Mommy’s Bastards

Dwarsstraat 10
8400 Oostende

Meer hotspots? Laat ons je gids zijn. 

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
NSMBL Hotspot #56: Van alles wat en alleen maar lekkers bij Mommy’s Bastard
Sluiten