NSMBL Hotspot #43: Fish & chips bij Bia Mara

Food

NSMBL Hotspot #43: Fish & chips bij Bia Mara

Date night met je lief of een girls night out? Topplan! Maar waar moeten jullie heen? NSMBL tipt je graag elke week een hotspot met een hoge ‘moet ik heen’-factor. Deze week: Fish & chips bij Bia Mara.

Next level fish & chips

Wanneer je aan fish & chips denkt, denk je waarschijnlijk ook meteen aan junkfood. De eigenaars van Bia Mara niet. Zij tillen het klassieke Britse gerecht een niveau hoger.

Je kunt hier veel meer bestellen dan enkel standaard fish & chips. Wat dacht je bijvoorbeeld van zeebrasem met een tempura van limoen, munt en wasabi?

Of heb je liever een Mexicaanse Panko met jalapeños en een sausje van limoen? Het kan allemaal.

Er wordt bovendien elke dag met verse vis gewerkt waardoor de menu’s soms kunnen verschillen. Jep, wij denken hetzelfde. Elke week een ander viske, hoera!

Amai, da’s hier cool

Bia Mara opende onlangs een derde vestiging in België. En die ziet er supercool uit. Beeld je in: een restaurant met in het midden, jawel, een oude zeecontainer. Dat is Bia Mara Leuven.

Het interieur heeft een industriële look met wat hints naar de visserij. Denk aan een grote muurschildering van een octopus, een bebaarde visser, het visje in het logo (en de zeecontainer, of course).

Oh, en wist je trouwens dat Bia Mara ‘seafood‘ betekent in het Iers? De restaurants werden opgericht door 2 Ieren die op het idee kwamen tijdens een avondje in een echte Ierse pub.

Ze begonnen hun gerechtjes te verkopen op lokale markten in Ierland en kregen al snel de kans om een eerste zaak te openen in Brussel. Nadien volgde een tweede zaak in Antwerpen en nu dus ook dit pareltje in Leuven!

Bia Mara

Leuven
Tiensestraat 20
3000 Leuven

Brussel
Rue du Marche Aux Poulets 41
1000 Brussel

Antwerpen
Maalderijstraat 1,
2000 Antwerpen

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.