NSMBL Hotspot #42: Verse spring rolls bij Knees To Chin in Brussel

Food

NSMBL Hotspot #42: Verse spring rolls bij Knees To Chin in Brussel

Date night met je lief of een girls night out? Topplan! Maar waar moeten jullie heen? NSMBL tipt je graag elke week een hotspot met een hoge ‘moet ik heen’-factor. Deze week: verse spring rolls uit de Vietnamese keuken. 

Knees To Chin

Knees To Chin is een beetje Vietnam in Brussel. Oprichtster Roxane Gernaert raakte geïnspireerd tijdens een reis door Vietnam, waar overal op straat foodtrucks staan. De Vietnamese bevolking zet er zich neer op kleine krukjes en eet gewoon op straat #wijwillenook. En dat kan nu ook gewoon, want diezelfde sfeer kun je opsnuiven in Brussel.

Gestoomde kokosnootballen

Drie vestigingen vind je intussen al in de hoofdstad en overal staat uiteraard hetzelfde op het menu. Extra leuk: de spring rolls zijn ook goed voor je portemonnee, want voor 4,10 euro krijg je er al eentje. Al bestellen wij er gegarandeerd meer dan één, maar goed.

Kies bijvoorbeeld uit een spring roll met pekingeend, radijs, rabarber, witte kool, verse munt en sesamzaad of eentje met crispy bacon, avocado, groene appel, rode kool, wasabimayonaise en verse basilicum. Ook de sides, soepjes en buns die je erbij kunt bestellen, zijn om, euh, knieën en kin van af te likken. #sorrynotsorry

De spring rolls zijn bovendien lactosevrij en bevatten heel weinig gluten – dat kun je je hoogdravende culinaire vrienden dan ook weer vertellen. Oh enne … ooit al gestoomde kokosnootballen geproefd? Nu wel, want ook Vietnamese desserts staan op de menukaart.

Lekker (hipster)

Ook het interieur is de moeite waard: planten en lampen hangen aan het plafond te bengelen en bestek wordt in oude conservenblikken bewaard. Glazen bokalen doen dan weer dienst als lampenkappen. Voor het geval die hipster vriendin van je nog niet genoeg had aan ‘spring rolls in Brussel’.

Knees To Chin

Brussel Bailli
Livornostraat 125
1000 Brussel

Brussel Center
Vlaamsesteenweg, 28
1000 Brussel

Brussel Sint-Gillis
Alsembergsesteenweg 148
1060 Sint Gillis

Meer hotspots? Laat ons je gids zijn.

NSMBL Hotspot #41: Real-life Pinterest-scenario’s bij Thelma in Leuven

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.