NSMBL Hotspot #33: La Boya, waar je duizend-en-een-nachten wilt spenderen

Food

NSMBL Hotspot #33: La Boya, waar je duizend-en-een-nachten wilt spenderen

Date night met je lief of een girls night out? Topplan! Maar waar moeten jullie heen? NSMBL tipt je graag elke week een hotspot met een hoge ‘moet ik heen’-factor. Deze week: Marokkaans restaurant La Boya, waar je je zo in een oosters sprookje waant.

La Boya

Het leukste aan La Boya? Dat zijn niet de waanzinnig lekkere tapas, de beste couscous die wij al ooit aten of de verse muntthee die we achteraf nog net naar binnen kregen. Het leukste is de inrichting: met gedimde lichten en tientallen kleurrijke, laaghangende lampionnen waan je je zo in het sprookje van duizend-en-een-nacht. De ideale omgeving voor een date met je lief of een reünie met je girl squad als je het ons vraagt. Ook leuk: in de zomer zit je er op hun gigantisch terras en … is het al zomer?

Tajines en tapas

Maar goed: als je een béétje op ons lijkt, dan hadden we je al overtuigd met ‘waanzinnig lekkere tapas’ en ‘de beste couscous die wij al ooit aten’. En die superlatieven zijn allesbehalve overdreven.

Je kunt kiezen uit maar liefst twintig verschillende tajines (lam en pruimen, konijn met rozijnen, geitenkaas en groenten, gevulde calamares 🤤) en een tiental couscousgerechten, maar ook voor de iets kleinere honger staan er tapas voor je klaar. Of wat dacht je van bastilla (da’s hartige, gevulde taart) met kip of vis, scampi’s, gamba’s, calamares, kippenspiesjes met tabouleh, hummus of gebakken patatjes met look?

View this post on Instagram

Mijn inburgeringscursus is gestart. #2800

A post shared by Lies Verhulst (@liesverhulst) on

Kun je niet kiezen?

Goed nieuws, want La Boya werkt ook met vaste menu’s. Dan krijg je als voorgerecht verschillende tapasbordjes en kun je daarna nog eens aan tafel schuiven voor een heerlijke tajine of couscous. Vind je je gading niet in de menu’s op de kaart, dan kun je er ook zelf eentje samenstellen – al lijkt ons dat riskant, want onze ogen zijn altijd groter dan onze maag (en onze portemonnee, for that matter).

La Boya

Gebroeders Verhaegenstraat 16
2800 Mechelen

Meer hotspots? Laat ons je gids zijn.