Lesley
Lesley Food 12 dec 2018

NSMBL Hotspot #30: Havermout zonder lange tanden bij Oats Day Long in Gent

Date night met je lief of een girls night out? Topplan! Maar waar moeten jullie heen? NSMBL tipt je graag elke week een hotspot met een hoge ‘moet ik heen’-factor. Deze week: havermout die je zonder lange tanden naar binnen werkt bij Oats Day Long in Gent.

Oats Day Long

Wij associëren havermout vooral met papperige drets die we met lange tanden naar binnen werken als we op dieet zijn (en waar we stiekem nog een shitload aan suiker doorheen roeren). Bij Oats Day Long tillen ze havermout naar een hoger niveau, waardoor je het de hele dag door wilt eten.

View this post on Instagram

Start je week goed met #oatmealmonday en een lekkere gezonde havermout bowl als ontbijt ?? De Oats Skool met kaneel, appelcompote, granola en rozijntjes is een echte klassieker! #oatmeal #havermout #hothothot #oatmealmonday #healthybreakfast #oatsdaylong #nederkouter #gent #newintown

A post shared by Oats Day Long (@oatsdaylong) on

Je kunt gaan voor een zoete havermoutbowl (denk: banaan met pindakaas, chocolade, kaneel, appelcompote en rozijnen), maar ook een zoute bowl met truffel, pesto, zongedroogde tomaten, paddenstoelen en spinazie staat op het menu – wat ons dan weer het ideale kater-food lijkt.

View this post on Instagram

What’s for lunch? Meet the risOATto ?? Deze hartige bowl is geïnspireerd op rijst risotto, maar dan met havermout. Volkoren, voedzaam en yummy in the tummy ? Je kan bij #oatsdaylong dus niet alleen terecht voor zoete havermout bowls, maar ook voor een hartige haver lunch! #oatmeal #havermout #savory #lunch #yummyinthetummy #comingsoon #gent

A post shared by Oats Day Long (@oatsdaylong) on

Have an oatsome day

Eigenaars Anse en Ewout zijn broer en zus en amper 24 en 26 jaar oud en verwelkomen je elke dag van de week in de eerste ontbijtbar van ons land. Natuurlijk plannen wij vooral een bezoekje voor de zalige bowls, maar wie een pun in hun interieur weet te verwerken, heeft ons ook altijd wel mee.

View this post on Instagram

Have an oatsome day! ? In less than 2 weeks, we can finally put the lights on! #staytuned #countdown #openingweek #oatsdaylong #havermout #gent #ondernemeningentiswijs #haveanoatsomeday #neonlights @neonarteurope

A post shared by Oats Day Long (@oatsdaylong) on

En dat is niet de enige woordspeling van het duo mee, want op de kaart staan ook hartige bowls met namen als ‘Gentse waterzoats’ en ‘Thom Kha K’oats’ – zeiden we al dat wij alles willen proeven?

Je kiest tussen een kleine en een normale portie (en vergis je niet: de bowls lijken klein, maar havermout vult enorm), en als je losgaat met toppings, dan maak je het zo (on)gezond als je zelf wilt. Voor een kleine bowl betaal je bovendien maar 4,50 euro, hoe goed is dat?

View this post on Instagram

It’s beginning to look a lot like Christmas ?⭐️?? Meet the Ho Ho H’oats: warme kriekjes, skyr, spirulina honing en pistachenoten. Deze bowl van de maand is heel december verkrijgbaar ? Iedere zondag van december zijn we open van 10u tot 16u en serveren we heel de dag door alle ontbijt en lunch bowls. Vanaf januari zijn we iedere eerste zondag van de maand open en starten we met de Oats Day Long Sunday Brunch. More information to be announced soon. Happy Sunday! ?

A post shared by Oats Day Long (@oatsdaylong) on

Oats Day Long

Nederkouter 55
9000 Gent

Meer hotspots? Laat ons je gids zijn.

Reageer op artikel:
NSMBL Hotspot #30: Havermout zonder lange tanden bij Oats Day Long in Gent
Sluiten