NSMBL Hotspot #30: Havermout zonder lange tanden bij Oats Day Long in Gent

Food

NSMBL Hotspot #30: Havermout zonder lange tanden bij Oats Day Long in Gent

Date night met je lief of een girls night out? Topplan! Maar waar moeten jullie heen? NSMBL tipt je graag elke week een hotspot met een hoge ‘moet ik heen’-factor. Deze week: havermout die je zonder lange tanden naar binnen werkt bij Oats Day Long in Gent.

Oats Day Long

Wij associëren havermout vooral met papperige drets die we met lange tanden naar binnen werken als we op dieet zijn (en waar we stiekem nog een shitload aan suiker doorheen roeren). Bij Oats Day Long tillen ze havermout naar een hoger niveau, waardoor je het de hele dag door wilt eten.

Je kunt gaan voor een zoete havermoutbowl (denk: banaan met pindakaas, chocolade, kaneel, appelcompote en rozijnen), maar ook een zoute bowl met truffel, pesto, zongedroogde tomaten, paddenstoelen en spinazie staat op het menu – wat ons dan weer het ideale kater-food lijkt.

Have an oatsome day

Eigenaars Anse en Ewout zijn broer en zus en amper 24 en 26 jaar oud en verwelkomen je elke dag van de week in de eerste ontbijtbar van ons land. Natuurlijk plannen wij vooral een bezoekje voor de zalige bowls, maar wie een pun in hun interieur weet te verwerken, heeft ons ook altijd wel mee.

En dat is niet de enige woordspeling van het duo mee, want op de kaart staan ook hartige bowls met namen als ‘Gentse waterzoats’ en ‘Thom Kha K’oats’ – zeiden we al dat wij alles willen proeven?

Je kiest tussen een kleine en een normale portie (en vergis je niet: de bowls lijken klein, maar havermout vult enorm), en als je losgaat met toppings, dan maak je het zo (on)gezond als je zelf wilt. Voor een kleine bowl betaal je bovendien maar 4,50 euro, hoe goed is dat?

Oats Day Long

Nederkouter 55
9000 Gent

Meer hotspots? Laat ons je gids zijn.