Lesley
Lesley Food 5 dec 2018

NSMBL Hotspot #29: poke bowls bij Poke Tiki

Date night met je lief of een girls night out? Topplan! Maar waar moeten jullie heen? NSMBL tipt je graag elke week een hotspot met een hoge ‘moet ik heen’-factor. Deze week: de beste poke van Antwerpen bij Poke Tiki. 

Poke Tiki

Dit adresje kregen we getipt van onze Culy-collega’s, die er onlangs een poke bowl van eigenaar Thibaut himself gingen proeven. En voor die ene vriendin die er nog steeds in slaagt dat woord fout uit te spreken: het is poh-kay. Zoals ‘oké’ met een ‘p’ ervoor, en reken er maar op dat-ie dik oké was.

View this post on Instagram

Working every day on our recipes – we can’t wait to share them with you guys. But we promise it’s worth the wait ?

A post shared by Poke T I K I (@poketiki_antwerp) on

Bij Poke Tiki eet je – duh – poke bowls: rauwe vis met groentjes naar keuze. Simpel, maar verslavend. Of zoals het op de website zelf staat: “Best. Lunch. Ever. – Everybody“. Je gaat er voor een signature bowl (met zalm, tonijn, krab of tofu) of stelt er gewoon zelf eentje samen.

Voor een kleine bowl betaal je 9,90 euro, een grote kost je 12,90 euro. Geen fan van de hipster bowls? Voor 9,90 euro krijg je een pokeritto, een gezonde burrito, zeg maar. Onze collega’s van Culy gingen voor de grote ‘Pipeline Salmon’ met sushirijst, zalm, Tiki Classic-saus, pikante mayonaise, edamame, kerstomaten, gember en krokante uitjes – en ze aten die tot de laatste kruimel op.

poke tiki hotspot

Waar Thibaut zijn inspiratie haalde? Hij leerde poke kennen tijdens zijn reizen en wanneer hij in Barcelona woonde at hij het zelfs om de week. Op bezoek bij vrienden in Antwerpen probeerde hij diverse poke bowls uit, maar die vielen tegen.

“De ingrediënten waren niet vers en het was een vettig boeltje, dus dacht ik: ‘Dit kan ik beter’. Ik wilde altijd al iets voor mezelf beginnen en zag dit als een leuke kans,” aldus Thibaut. “Ook al had ik het allesbehalve slecht in Barcelona, het was een beetje now or never. Kort erna ben ik op zoek gegaan naar een pand. En zo is de bal aan het rollen gegaan.”

View this post on Instagram

They say you never forget your first… did you???‍♂️

A post shared by Poke T I K I (@poketiki_antwerp) on

Thibaut liet zich eveneens inspireren door Hawaï en zijn reizen in Azië, Indonesië en Australië en dat merk je direct wanneer je Poke Tiki binnenstapt: de zaak ademt de laid-back sfeer die surferspots zo typeren. Wij verwachtten er elk moment een surfer in bloot bovenlijf te spotten, maar dat gebeurde helaas niet.

poke tiki hotspot

View this post on Instagram

After loads of cooking, experimenting & eating (we love our job ?) we are more than happy to announce that we will open our doors TOMORROW! Pass by to try the freshest Poke Bowls of Antwerp! ? The OFFICIAL OPENINGPARTY will be at the end of September ⚡⚡⚡

A post shared by Poke T I K I (@poketiki_antwerp) on

Poke Tiki

Nationalestraat 105
2000 Antwerpen

Meer hotspots? Laat ons je gids zijn.

Reageer op artikel:
NSMBL Hotspot #29: poke bowls bij Poke Tiki
Sluiten