NSMBL Hotspot #28: Chez Claire staat binnenkort ook op de luchthaven

Food

NSMBL Hotspot #28: Chez Claire staat binnenkort ook op de luchthaven

Date night met je lief of een girls night out? Topplan! Maar waar moeten jullie heen? NSMBL tipt je graag elke week een hotspot met een hoge ‘moet ik heen’-factor. Deze week: Chez Claire, want na de veredelde hamburger uit de frituur en de haute dog werd eerder dit jaar ook de éclair in een hip jasje gestoken. En binnen twee weken vind je de gebakjes ook terug op de … luchthaven. 

Chez Claire

De haute éclair zag begin dit jaar het levenslicht en het pateeke dat we vroeger op zondag steevast door ons mémé kregen voorgeschoteld maakte daarmee een comeback van jewelste. Dertien smaken brachten Yuri Vandenbogaerde en Dries Henau, de makers van de Wasbar, op de markt en er is er werkelijk waar geen enkele smaak die wij niét willen proberen. (Zijn dat dan genoeg lovende woorden, en krijgen we nu pretty please een doos opgestuurd?)

Bij je éclair kun je ter plaatse ook een koffietje drinken om de vibe van je grootmoeders keuken helemaal te recreëren, maar wij denken persoonlijk niet dat Yuri en Dries veel koffie verkopen, want je kunt er ook van hun eigen champagne sippen.

We weten niet wat ons zo aantrekt aan de keet, maar in een oogopslag verliefd worden is hier niet moeilijk: de mogelijkheid om licht tipsy te worden bij gebak, éclairs in alle kleuren van de regenboog, de zwarte marmeren toog, de roze muren (en doosjes), de neonlichten aan de muur en de zwart-witte tegels, of gewoon het feit dat bedenker Yuri zelf ook best een heet pateeke is. Schrap dat laatste. Onprofessioneel, whoeps. Long story short: Chez Claire maakt jou én je Instagram-feed blij.

#chezclairport

En het beste van al? Ze openen binnenkort een pop-upwinkel op een plek waar niet alleen Gentenaren en Antwerpenaren weleens passeren, maar heel het land. Jep, de luchthaven. Bij gate A43 op Brussels Airport in Zaventem kun je vanaf 15 december je bikini body op het laatste nippertje nog gaan ruïneren door in de éclairs te vliegen – alle calorieën waard, beloofd.

Als je nog een reden zocht om een reisje te boeken, heb je er bij deze eentje. Je kunt natuurlijk ook gewoon naar Gent of Antwerpen voor zo’n éclair, maar als wij moeten kiezen tussen een overdosis aan éclairs op de Bahama’s of thuis in de zetel, dan weten wij het wel.

Chez Claire

Schrijnwerkersstraat 15 / Kouter 185
2000 Antwerpen / 9000 Gent
Vanaf 15/12: bij gate A43 op Brussels Airport, Zaventem

Meer hotspots? Laat ons je gids zijn.