Lesley
Lesley Food 14 nov 2018

NSMBL Hotspot #26: Brusselse burgers bij Houtsiplou

Date night met je lief of een girls night out? Topplan! Maar waar moeten jullie heen? NSMBL tipt je graag elke week een hotspot met een hoge ‘moet ik heen’-factor. Deze week: het gezellige en kleurrijke Houtsiplou in Brussel, bekend om haar hamburgers.

Houtsiplou

Verborgen tussen allerlei kleine straatjes vind je het Rouppeplein, waar Houtsiplou meteen opvalt. Op het terras staan kleurrijke tafels en ook van de buitenkant van het restaurant word je instant vrolijk. En dat gevoel verdwijnt niet als je binnenstapt, integendeel.

View this post on Instagram

Looking forward to those terrace evenings! ?

A post shared by EllesBxl (@ellesbxl) on

Wat meteen opvalt is de gigantische muurschildering die niet alleen de beneden-, maar ook de bovenverdieping inneemt. Zowel Brusselaars als de rest van België kunnen er op zoek naar alles wat de hoofdstad te bieden heeft, in stripvorm. Denk: het Brusselse stadhuis, René Magritte, Benoît Poelvoorde, Suske en Wiske, Arno, Brel en Dirk Frimout. Bonuspunten voor wie ze allemaal herkent.

View this post on Instagram

만화강국인 벨기에에는 어딜가도 만화그림이 가득~ #벨기에#만화#브뤼셀#점심

A post shared by Lynn Taylor (@lynntaylor_home) on

View this post on Instagram

A post shared by Mérième (@meriemeb) on

Ruime porties, kleine prijzen

Houtsiplou is een op en top Belgisch restaurant, wat zich ook weerspiegelt in de kaart. Je kunt er terecht voor kaas- of garnaalkroketten (drie stuks, wij zijn toch altijd wat teleurgesteld als er maar twee op ons bord belanden), vleesbrood met stoemp van de dag of rundstartaar, maar ook voor carpaccio of zalmtartaar.

View this post on Instagram

#houtsiplou #tartine #⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

A post shared by @ mybigbruxelles on

Voor de kleine honger ga je voor de slaatjes of stevig belegde boterhammen (met verse zalm en scampi’s, ricotta en citroen!) en ook de hipster in je gezelschap komt aan haar trekken met een rice bowl. Ook ‘s ochtends ben je er welkom en kies je tussen een ‘sucré’-en een ‘salé’-ontbijtje.

View this post on Instagram

Lucky we chose only 2 sandwiches for 3 ?? #houtsiplou #foodporn #brussels #bruxelles #mnam @katekasparova @t_ina_m

A post shared by Kateřina Hončová (@kacka_kachii) on

Burgers, what else?

Niet dat dat er ook maar iets toe doet, want de kans is groot dat je voor een van hun legendarische burgers gaat. Op de ‘Houtsiplou’ zit gorgonzola, op de ‘Seguin’ geitenkaas, pijnboompitten en balsamico.

View this post on Instagram

Be my Valentine. #bruxelles#bestburgerintown#valentineday#foreveralone

A post shared by SteDexter (@stedexter) on

En met de ‘Lola’ (champignonburger, mozzarella, pesto, Napolitaanse saus) en de ‘Plouf’ (gepaneerde kabeljauw, koolsla en bearnaisesaus) hebben ze zelfs vegetarische opties en burgers voor de visliefhebber. De frietjes worden geserveerd in een bloempotje. #goals.

View this post on Instagram

Give me food ♥️ On a pas bougé depuis le 1er Mars. #veggieburger #belgianbeer @eyohrev

A post shared by Eléa ? (@enjoybirdy) on

Denkbeeldige plek

En de naam? Houtsiplou of ‘Houtsiplou-les-bains-de-pieds’ is een Franse uitdrukking voor een denkbeeldige plek. Gelukkig hebben we ons die geweldige burgers niét ingebeeld en vertoeven we graag nog een paar uur in deze imaginaire hotspot. #dagenbedankt.

Houtsiplou

Rouppeplein 9
1000 Brussel

Meer hotspots? Laat ons je gids zijn.

Reageer op artikel:
NSMBL Hotspot #26: Brusselse burgers bij Houtsiplou
Sluiten