Lesley
Lesley Food 7 nov 2018

NSMBL Hotspot #25: Wijntjes op woensdag bij Unwined

Date night met je lief of een girls night out? Topplan! Maar waar moeten jullie heen? NSMBL tipt je graag elke week een hotspot met een hoge ‘moet ik heen’-factor. Deze week: wijntjes op woensdag (en alle andere dagen van de week) bij Unwined in Mechelen.

Unwined

Een wijnbar te duur voor jouw portemonnee? Think again. Unwined in Mechelen maakt komaf met het vooroordeel dat goede wijn duur moet zijn. Lees: wij zitten ook nog in die levensfase waarin ‘goede wijn’ de goedkoopste op de onderste rij in het supermarktschap is.

View this post on Instagram

Ik weet ook niet waarom mijn glas groter is dan dat van de rest ??‍♀️

A post shared by Louise Ailliet (@louiseailliet) on

Er staan iets duurdere wijnen op hun kaart, maar het goedkoopste glas scoor je er al vanaf 3,90 euro. Die heet de woensdagwijn, maar gelukkig voor onze portemonnee kun je ‘m ook op andere dagen bestellen. Ook de overige wijnen vallen qua prijs goed mee, en je kunt altijd een duurder glas afwisselen met de woensdagwijn. En van goede wijn krijg je geen koppijn, right? 

View this post on Instagram

Meer moet dat soms niet zijn he mannekes , u lief en een goed glas wijn ?Thanks my love for taking me to this cosy place after a lovely winter walk ?? #lovelyday #qualitytime #mechelen #unwined #winebar #apero #nanjatip

A post shared by Nanja Massy (@nanjamassy) on

Did anyone say tapas?

Om te delen of om gewoon zelf naar binnen te spelen: op de kaart staan ook heerlijke tapas. Je kunt er kiezen uit een resem cold bites – wat dacht je van de ‘mega bangelijke truffeldip’ of een portie brouwerskaas?

View this post on Instagram

red wine and baked camembert = match made in heaven?

A post shared by anne? (@theannekay) on

Om op te warmen na een winterwandeling ga je voor warm bites: wij kozen de camembert in de oven en kregen meteen spijt dat we die dadels met spek, albondigas en empanada’s ook niet op ons bord schoven. En zoals het een échte wijnbar betaamt, kun je er natuurlijk ook kaas- en charcuterieplanken bestellen.

View this post on Instagram

Ik moet zeggen, dat lopen ging wel vlot! ??‍♀️? #thankstomypartnerincrime @celineradelet ♡

A post shared by Judith Van Peer (@judithvanpeer) on

Wijnkelder

Denk bij die wijn en tapas ook nog eens een gezellig interieur en je zit goed bij Unwined. In de zomer zit je in hun binnentuin waar de lichtjes ‘s avonds aanspringen en de Sint-Romboutstoren voor een magische setting zorgt, in de winter sluit je je gezellig op in de mooiste wijnkelder die je ooit hebt gezien.

hotspot unwined
hotspot unwined
Foto’s: Unwined

Unwined

Steenweg 22
2800 Mechelen

Meer hotspots? Laat ons je gids zijn.

Reageer op artikel:
NSMBL Hotspot #25: Wijntjes op woensdag bij Unwined
Sluiten