Lesley
Lesley Food 26 sep 2018

NSMBL Hotspot #19: wild lunchen bij Woest in Gent

Date night met je lief of een girls night out? Topplan! Maar waar moeten jullie heen? NSMBL tipt je graag elke week een hotspot met een hoge ‘moet ik heen’-factor. Deze week: Woest in Gent. 

Welkom bij … Woest

Nee, niet Würst – en je eet er ook geen hotdogs. Wat je bij Woest wel op je bord krijgt? Ze hebben een lunchmenu, waarbij je uit een vijftal hoofdgerechten kiest en die naar believen aanvult met soep en/of een dessert.

Voor de hoofdgerechten betaal je 14 euro, wil je er soep bij, dan tel je 17 euro neer en heb je nog plaats voor een dessert? Dan kost de lunch je 20 euro. Daarnaast kan je er van woensdag tot en met vrijdag ‘s avonds tapas eten.

Wij gingen er lunchen en kozen voor de pizza met Ganda Ham, feta, rucola en pesto en de toast met een gekookt eitje, ham en tuinkers. In een wip sta je weer buiten, dus Woest is de ideale plek om snel even te lunchen voor je weer aan de slag moet.

woest hotspot

Extra leuk: in het weekend hoeft het er allemaal niet zo snel, want op zaterdag kun je er uitgebreid brunchen aan het buffet voor de vaste prijs van 25 euro.

woest hotspot woest hotspot

Streekproducten

Wat ons vooral charmeerde aan Woest – naast het gezellige zonovergoten terras –  was hun aandacht voor streekproducten, wat je ook ziet aan hun samenwerking met Ganda Ham. Jep, dat schelletje rauwe hesp dat je ‘s zomers altijd bij je meloen is eigenlijk Gents. Wist je niet hé? Wij ook niet.

“We werken bewust met lokale producten en Ganda Ham kadert daar perfect in,” wist zaakvoerster Melissa ons te vertellen. “Elke week verandert ons lunchmenu en we verwerken de ham telkens in één van de opties.” Op een pizza bijvoorbeeld, en die wil jij ook proeven, geloof ons.

De ham kun je dus ook nog in andere gerechten verwerken, zelfs in desserts. Zo maakte Woest al eens een smeuïge brownie met pecannoten, bourbon whisky, St Môret en Ganda Ham en sweet & salty popcorn, getopt met Ganda Ham.

woest hotspot

Je kunt van maandag tot zaterdag terecht bij Woest.

Woest

Drongensesteenweg 41
9000 Gent

Reageer op artikel:
NSMBL Hotspot #19: wild lunchen bij Woest in Gent
Sluiten