Cami
Cami Food 5 sep 2018

NSMBL Hotspot #16: de allerbeste falafel ter wereld bij Beni Falafel in Antwerpen

Date night met je lief of een girls night out? Topplan! Maar waar moeten jullie heen? NSMBL tipt je graag elke week een hotspot met een hoge ‘moet ik heen’-factor. Deze week: de ieniemienie falafelzaak Beni Falafel in Antwerpen!

Recht van het falafelveld je mond in

We kozen eens een keer voor een niet zo instaworthy überhipster eettentje. Beni Falafel is zo’n typisch petieterig klein zaakje dat het bijna lijkt alsof het een kantine is. Alsof oma en haar nichtjes de sla nog handmatig zwieren en het deeg eigenhandig kneden. Met TL-lampen en plastic mandjes, alles erop en eraan. Beni Falafel zit voor de verandering dan ook eens niet op het hippe Zuid, maar in de Lange Leemstraat, wat natuurlijk ook de moeite is.

?

Een bericht gedeeld door Martena Duss (@thisismartena) op

?? #foodbaby

Een bericht gedeeld door Maxime Gyssels (@gysselsmaxime) op

De beste falafel ter wereld

Vorig jaar werd de zaak door Bnei Akiva, een internationale joodse jongeren-beweging, tot de allerbeste falafelzaak ter wereld verkozen. Wij snappen waarom. Van de kruidenmengelingen tot het falafeldeeg, het eten wordt ook écht allemaal vers gemaakt. Waar vind je dat nog tegenwoordig?! Je kunt er typische falafel en huisgemaakte humus, maar ook nog allerlei andere typisch Joodse snacks proeven.

Een bericht gedeeld door Ruben Barremans (@rubenbarremans) op

Iedereen welkom

Falafel is natuurlijk typisch Joods, maar uiteraard ook geschikt voor veggies en vegans. We like! De eigenaar, Harris Malkoc, vertelde aan Gazet van Antwerpen dat er zowel veel joden, Indische mensen als toeristen over de vloer komen. Bovendien hebben de gerechten allemaal kleine prijsjes. Je vindt er dus een heerlijke mengelmoes van food lovers. Als dat niet mooi is.

Een bericht gedeeld door Stigmag (@stigmag) op

Beni Falafel is here to stay. De zaak bestaat al vijftig jaar, dus je hebt tijd genoeg om er eens langs te gaan. Let wel, het durft er al eens druk te zijn. We verzamelden nog veel meer hotspots met een hoog ‘moet ik heen’-gehalte.

Beni Falafel

Lange Leemstraat 188
2018 Antwerpen

Reageer op artikel:
NSMBL Hotspot #16: de allerbeste falafel ter wereld bij Beni Falafel in Antwerpen
Sluiten