Cami
Cami Entertainment 18 jul 2018

NSMBL Hotspot #10: Kamping Kontiki

Date night met je lief of een girls night out? Topplan! Maar waar moeten jullie heen? NSMBL tipt je graag elke week een hotspot met een hoge ‘moet ik heen’-factor. Deze week: Kamping Kontiki.

Op reis gaan met vriendinnen is altijd moeilijk plannen. De één wil backpacken, kaartlezen en wildkamperen, de ander wil strandbars, surflessen en vintage marktjes. En oh ja, de meeste van jullie zijn ook deze zomer weer #broke.

Ook een staycation plannen is moeilijk, want daar botsen de reisvoorkeuren alweer. Pop-up Kamping Kontiki is de oplossing. Kamperen in een superschattige setting naast de bruisbal aan activiteit die Antwerpen heet? Check!

A post shared by Carolien Krijnen (@carolien_in_antwerpen) on

Jungle fever

Kamping Kontiki bevindt zich vlakbij het Antwerpse Noordkasteel, daar waar veel Antwerpenaren zich aan een “plonske” wagen of de feestlocatie ‘Magiq Spiegeltent’ bezoeken om een dansje te doen.

De camping biedt plaats voor zo’n vijftien tentjes, maar ook pizza-avonden, goedkope drankjes, filmavondjes enzovoort. Dat vooral in een enorm schattig decor, overladen met slierten string lights. Aan zo’n hotspot zijn we natuurlijk meteen verkocht.

A post shared by Fiedi von Schlotterstein (@kitsch_und_blumen) on

Hippievibes

De sfeer op Kamping Kontiki is enorm laid-back. Je hoeft er niet per se je tent op te slaan, maar je kunt ook gewoon gezellig een drankje doen. Let dan wel, soms komt er gezellig een hond (of de kipjes Kontokkie en Kentukkie) onder je tafeltje gelopen.

Om bij Kamping Kontiki te geraken moet je eerst een aangelegd hellend zandpadje opwandelen. Kwestie van die ‘even weg van de bewoonde wereld’-sfeer hoog te houden. Vlakbij vind je ook het Instagram-waardige Café Le Tour, waar de volumeknop iets vaker naar rechts wordt gedraaid.

A post shared by dieter rypens (@dieterrypens) on

Vrijwilligers

Kamping Kontiki draait voornamelijk op lieverds met een diamanten hart: vrijwilligers. Reden te meer om op deze hotspot je krantje eens te komen lezen of je (veggie)worstje te komen roosteren bij het kampvuur. Bovendien kunnen ook kinderen zich hier uitleven.

A post shared by Tidy Tiny (@theofiel81) on

En dan ontdek je dit ⛺? #Kampingkontiki #convoi #stadscamping #urbancamping #kamperen #boomhut #nature #camping #noordkasteel #antwerp #antwerpen #thisisantwerp

A post shared by kathy (@kheyrman3d) on

Kamping Kontiki
Oosterweelsteenweg (geen huisnummer, want je moet de bordjes volgen … )
2030 Antwerpen

Reageer op artikel:
NSMBL Hotspot #10: Kamping Kontiki
Sluiten